juni 06, 2008

Hvis fløjte skal man danse efter?

Dansk-tyrkere må vælge side, efter Tyrkiets forfatningsdomstol har forbudt Sharia-tørklædet

- Efter at Tyrkiets Forfatningsdomstol har forbudt Sharia-tørklædet på landets universiteter, er det på tide, at danskere med tyrkisk baggrund nu vælger side og melder klart ud: Støtter de sekulære og fornuftsbetonede kræfter i Tyrkiet - eller støtter de Erdogans religiøse sharia-eksperiment?

Det siger Dansk Folkepartis udenrigspolitiske ordfører, Søren Espersen, som roser den klare og utvetydige dom fra Tyrkiets Forfatningsdomstol, som annullerer den lov, som premierminister Tayyip Erdogan og hans islamistiske Retfærdigheds- og Udviklingsparti (AKP) vedtog i februar, og som tillod Sharia-tørklædet på universiteterne.

- Det kræver beundringsværdigt mod af Tyrkiets højeste retsinstans på denne måde at gå imod den siddende regering og parlamentets flertal, og jeg kunne nu ønske mig, at danskere med tyrkisk baggrund lige så klart og modigt bakkede op om de sekulære og fornuftsbetonede kræfter såvel i Danmark som i det land, de stammer fra - og som de stadig har tæt kontakt til, siger Søren Espersen.

- I tørklædedebatten herhjemme har det skuffet mig ganske betydeligt, at fremtrædende danskere med tyrkisk baggrund - som eksempelvis det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan, som jeg i øvrigt respekterer højt - valgte at stå på Sharia-tørklædets side, frem for at stå på fornuftens side, siger Søren Espersen.

- Jeg synes derfor, at såvel hun og andre fremtrædende danskere med tyrkisk baggrund burde benytte Forfatningsdomstolens dom til at træde i karaktér og vise såvel Tyrkiet som Danmark, at vi kan stole på dem i kampen mod islamisk undertrykkelse og fanatisme.

Søren Espersen udtaler videre, at dommen fra Tyrkiets Forfatningsdomstol uvilkårligt vil medføre, at Tyrkiet knyttes endnu stærkere til NATO og den frie verden, og at dette er en udvikling, der glæder ham meget:

- Det er mit håb og forventning, at Forfatningsdomstolen vil følge tørklædedommen op med nu også at vedtage en opløsning af Erdogans regerende AKP-parti, siger Søren Espersen. Der er meget klare indikationer på, at AKP har mørke hensigter, og lusket arbejder på at fjerne den sekulære forfatning for i stedet at erstatte den med et islamistisk regimente.

- I NATO er Tyrkiet en respekteret og værdsat partner, og det ville være en katastrofe for alliancen, hvis Erdogan fik held med sit fanatiske forehavende. Netop derfor er dommen fra Forfatningsdomstolen godt nyt for Europa, for NATO og for den frie verden i øvrigt, siger Søren Espersen.




Pressemeddelelse. Christiansborg 6.6.08.