april 07, 2008

Krav om højere straf for voldtægt

Vi vil ikke finde os i de lave straffe, siger Dansk Folkeparti Ungdom – der skal være minimum 5 år for voldtægt!
Danmark er blandt de lande i Europa, der har den laveste gennemsnitsstraf for voldtægt.
25,3 måneder er gennemsnittet i dag, og en stor del af forbryderne løslades, når halvdelen af straffen er afsonet.

I altfor mange år har politikere taget parti for forbryderne. Det ændrede sig noget i 2001, da Dansk Folkeparti fik medindflydelse. Nu er det bare den danske dommerstand, der tager parti for forbryderne og fortsat udmåler latterligt lave straffe, fastslår Allan Steen Hansen. Han mener, at mange unge mennesker - uanset politisk tilhørsforhold - er enige i, at straffen for vold og voldtægt er for lav.

Vi vil forsøge at råbe regeringen og Folketinget op, så de forstår, at det er et folkeligt krav, at de straffe kommer i vejret. Den eneste måde, det kan ske på, er ved at indføre en minimumsstraf for blandt andet voldtægt, fortæller Allan Steen Hansen.

Dansk Folkepartis Ungdom vil i de kommende uger gå på gaden og besøge flere af landets uddannelsesinstitutioner for at sprede budskabet.

- Jeg er sikker på, at vi vil møde stor velvilje hos unge på skoler, gymnasier og handelsskoler og sammen kan vi forhåbentlig få regeringen til at forstå, at minimumsstraffe er den eneste løsning, siger Allan Steen Hansen.

Voldtagne svenske Linda