april 21, 2008

"Grise" på inspektion


De russiske planer om gasledning ned gennem Østersøen til Greiftswald i Tyskland forskrækkede Sverige (som tidligere nævnt her på bloggen), bl.a. på grund af miljøet, men også af sikkerhedsmæssige grunde. Ledningen skal nemlig gå tæt forbi Gotland og til stadighed overvåges af russerne - til og med på svensk økonomisk område.


En havneby på Gotland var imidlertid meget interesseret i russisk investering i udbygning af havnen og således på tværs af den svenske regering. Regeringen underkendte kommunens ret til aftaler uden om den svenske regering, og nu har det russiske-tyske-hollandske gasfirma fundet en anden løsning, som ikke involverer Gotland på samme måde.


Ny teknik har fundet ud af en metode til at kontrollere eventuelle fejl i hele gasledningen på Østersøens bund ved at lade nogle tekniske inspektionsapparater passere igennem rørene.


De kaldes "pigs".


Ny teknik har fundet ud af en metode til at kontrollere eventuelle fejl i hele gasledningen på Östersöens bund ved at lade nogle tekniske inspektionsapparater passere igennem rörene. De kaldes "pigs".