april 30, 2008

Symbol overrakt Per Stig Møller som pris.Pressemeddelelse fra Dansk Folkepartis Ungdom 27.4.08:

"Per Stig Møller er en uværdig repræsentant for Danmark

I forbindelse med den danske ”Muhammedkrise” var det for utrolig mange danskere uforståeligt, at de europæiske demokratier ikke bakkede helhjertet op omkring Danmark og støttede vores ytringsfrihed. Mange danskere følte sig berettiget totalt svigtet af regeringerne i de andre EU-lande.

Nu viser det sig, at Danmark ikke stod så alene, som vi hidtil har antaget. Der var meget stærke kræfter i EU, som arbejdede for en langt mere aktiv og helhjertet støtte til Danmark og ytringsfriheden, men denne hjælpende hånd blev afvist af ingen ringere end den danske udenrigsminister Per Stig Møller.

Dette står klart nu, da den tidl. hollandske udenrigsminister Bernard Bot (CDA) i et interview til Ritzau har valgt at løfte sløret for, hvad der skete i kredsen af EU's udenrigsministre, da Muhammedkrisen var på sit højeste.

EU's udenrigspolitiske koordinator spanieren Javier Solana valgte, uden rygdækning i EU-kredsen, sammen med daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan, og formanden for den muslimske organisation OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu, at udsende en erklæring, som satte religiøse følelser over ytringsfriheden, samtidig valgte Solana at tage på ”undskyldningsturné” i Mellemøsten. Dette totale knæfald for fundamentalistisk Islam valgte den hollandske regering at tage afstand fra.

Det var efter denne afstandtagen, at den danske udenrigsminister valgte at kontakte sin hollandske kollega og bad ham: ”klap i” - om vores tegninger!. Dette var måden, hvorpå Danmarks udenrigsminister valgte at værdsætte støtten fra hollænderne. Per Stigs begrundelse: Han mente, det var bedre Danmark stod alene i krisen, så det ikke blev en krise mellem mellemøstlige islamiske stater på den ene side og EU på den anden.

”Dette er helt nye informationer om den danske regerings håndtering af ”Muhammedkrisen”, vi så alle statsministerens på arabisk TV og troede indtil nu, at hans optræden var udslag af et øjebliks svigtende dømmekraft fra regeringen. Men med Bots afsløringer viser det sig, at regeringens håndtering af sagen er lagt mere grotesk, end vi hidtil havde troet. Regeringen var parat til at sælge ud på alle hylder for at få en hurtig afslutning af konflikten. Dette er intet mindre end en skandale!”

Sådan lyder kommentaren fra hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis Ungdoms Anders Vistisen, og han fortsætter:

”Det må nu stå klart, at det eneste parti i folketinget, som helhjertet og konsekvent hele vejen igennem denne konflikt har støttet vores land og frihedsrettigheder er Dansk Folkeparti og kun Dansk Folkeparti.”

Som om ovenstående ikke var nok, afslører Bot ydermere, at der fra fransk, tysk og hollandsk side, alle lande som grundet deres størrelse og deres langvarige medlemskab af EU taler med betydelig vægt i EU kredsen, var opbakning til en langt mere aktiv og helhjertet støtte til Danmark under krisen. Landene var bl.a. indstillet på, at lave en modboykot mod visse arabiske lande og langt kraftigere støtte Danmark. Igen valgte Per Stig Møller arrogant og forkert at afslå støtten.

”Om Per Stig Mølles handlinger under ”Muhammedkrisen” skyldtes, at han ikke ønskede at eskalere konflikten ved at ”træde” på islamisternes følelser, eller manglende lyst til at skabe splittelse i EU-kredsen er uvæsentligt. Per Stig Møller har med sin handlemåde givet så meget køb på danske interesser og frihedsrettighederne, at det ikke kan undskyldes. Hans handlinger er udtryk for en fejhed og manglende dømmekraft, som kom til at koste og koster Danmark dyrt”, udtaler Anders Vistisen og fortsætter:

”Jeg mener, at man efter denne sag i høj grad må betvivle, om Per Stig Møller fortsat kan betros stillingen som udenrigsminister, og om han i det hele taget er værdig til at være dansk minister. Jeg vil derfor opfordre Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, til at kalde ministeren i samråd om sagen, så vi kan komme til bunds i Per Stig Møllers gøren og laden under Danmarks største udenrigspolitiske krise siden besættelsen.” "


- - - - -

Ganske uafhængigt af DFU har mange borgere haft samme opfattelse af Per Stig Møller ud fra andre og adskillige mærkelige udtalelser og handlinger fra udenrigsministerens og - ministeriets side.

Ordføreren for den ihærdige forening ”Kvinder for Danmark”, Åse Clausen Berg, har således ladet en kunstner lave en struds som et værdigt symbol på Per Stig Møller og hans politik. Sammen med et medlem, Elin Landler, var Clausen Berg inde og aflevere symbolet til udenrigsministeren 29.4.08, som naturligvis ikke turde møde kvinderne!