maj 06, 2011

Skandaler

Efteråret 2010 udkom der en skandalebog i Sverige med angreb under bæltestedet på kong Gustav.
”Den motvilliga monarken” er skrevet af tre journalister: Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer og ”är av ett slag vi inte sett någon motsvarighet till”. Bevar mig vel. Dette moralske trekløver burde vist skrive om statsminister Oluf Palmes og hans Riksdagsgängs besøg på bordel i riksdagspauserna…

I Danmark er de venstrevredne journalister knapt så slemme mod kongehuset. Jeg husker  dronningens fødselsdag i 1977. Det var strålende sol, og Københavnerne stimlede sammen på Amalienborg Slotsplads i hundredvis for at overvåre vagtparaden og vinke til dronningen. Børnene svingede forventningsfuldt med deres Dannebrogsflag, garden spillede, dronning Margrethe kom ud på balkonen med småprinserne, og også dronning Ingrid og prins Henrik viste sig under kongeflaget.
Men dronningen talte for døve øren! Mikrofonen virkede ikke, og der var øjensynlig ingen teknikere, der kunde redde situationen. Var det en lille sabotageaktion fra den venstrevredne radio?I hvert fald havde det socialdemokratiske regeringspartis avis, Aktuelt, en hel speciel hilsen til fødseksdagsbarnet: journalist Leif Hansen og fotograf Harry Nielsen stod for fødselsdagsartiklen: man viste byrådsmedlem Annelise Bock udklædt som dronning Margrethe. "Dronningen" smækkede kjolen op og stak sin bare numse lige op i trynen på den smilende kulturminister Niels Matthiessen. Som en menig borger sagde: ”Jeg forlanger ikke, at kulturministeren skal være et mandfolk, men bare, at han er kulturel!”  Til Annelise Bock kunde man næppe stille de samme krav. Hun er søster til præsten Erik Bock og af samme støbning som sin bror med optræden i udflippede påhit på Christiania. Kulturminister støttede også Christianias Regnbueudstilling på Kunstakademiet Charlottenborg med 25.000 kr. skatteborgerkroner som et garantibeløb, hvis ”kunstnerne” kom i bekneb. Her er en plakat fra begivenheden. Tilgiv os kære læsere. Det er bare et eksempel på den ministerielle kultur 1977. 
Billedet af Annelise Bock i Aktuel har jeg ikke.

Kilde: Familieværnet Telefonavis på Fyn o. 21.4.1977 og Tidsskriftet AKTION april 1977