maj 08, 2011

Islams propaganda imod danskerne


Journalist Helle Merete Brix fra Trykkefrihedsselskabt har gjort en god indsats ved at undersøge, hvor pengene kommer fra til den arabiske reklameudstilling på Børsen. Hun nævner i den forbindelse en forløber, en "mindre udgave på Christiansborgs Slotsplads" i 2006. Der kan næppe være tvivl om, at det var et afsnit af "kulturfestivalen" "Images of the Middleeast", som ikke var så lille endda. Den udstillede ikke bare flere steder i København med kæmpefotografier, men arrangerede diverse forestillinger og propagandafremstød i ti byer i Danmark - plus Helsingborg - i seks uger august-september 2006.

Islam måtte gøre noget for at modvirke danskernes voksende forfærdelse over, hvad de så og hørte om muslimers levevis og deres optræden over for værtslandets beboere.

Formål, strategi og propagandamidler fremgik tydeligt af  Festival-avisen for de læsere, der er vant til agitationssprogets forskønnende indpakning. Men de finansielle islamiske organisationer bagved samt de danske myndigheder, de enkelte "bagmænd" og deres medløbere var så godt som usynlige i avisen, ligesom de er det i alle lignende situationer, således også nu på Børsen. Helle Merete Brix afslører, at den islamiske institution bag propagandaen er "Exhibition Islam" i England, som har været virksom ude i verden siden 1993 og skilter med at være "velgørende".

Der er tradition for, at de nordiske kongehuses medlemmer velvilligt står til rådighed som
reklame for velgørenhed. Således udnævntes prins Joachim da også til protektor
for udstillingen "Images of The Middleeast" og udtalte bl.a.: "At bruge kunstnere og kuilturpersonligheder fra Mellemøsten i dialog med Danmark og danskerne, og på den måde inspirere til nye former for dialog og samarbejde er et vigtigt skridt på vejen til bredere forståelse af den rige kulturelle mangfoldighed Mellemøsten repræsenterer. Det er samtidig min overbevisning at "Images of the Middleeast i et bredere perspektiv vil have stor betydning for det stadigt tættere samarbejde mellem Mellemøsten og Danmark".


Mon ikke dronning Sonja af Norge gav lignende tomme eller dobbelttydige udtryk for udstillingen, da den 2009 kom til Norge? Her kom hun behørigt indpakket.

Mere i næste indlæg.


Kilde: festivalavis og andre papirer fra propagandafremstødet 2006