november 04, 2010

Sofia Arkelsten bör entledigas

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten är nog inte så oskyldig som hon låtsas vad angår tidigare firmainbjudningar till resar.
Piteå-tidningen skriver, att hon har hållit sig undan journalisterna, och att man två gånger har fått ställa in en pressträff med bloggare.
När åklagaren vid korruptionsenheten beslutade att inte inleda någon förundersökning mot Arkelsten, nöjde hon sig med en skriftlig kommentar till beskedet.


Källa: TT


Piteå-tidningen skriver 2.11.2010:

Sofia Arkelsten bör entledigas.
Det är bedrövligt att höra försvaret av Sofia Arkelsten. När detta bland annat kommer från sådana som Carl Bildt, Vidar Andersson, den politiske professorn Carl Hamilton med flera är det en självklarhet att det inte kan tas på allvar. 2008 beviljade regeringens myndighet Bergsstaten oljebolaget Shell tillstånd att borra efter fossilgas på Österlen. Detta skedde en kort tid efter att Arkelsten hade varit på bjudresa med Shell. Men inte nog med detta. Efter sin bjudresa stoppade hon skärpningar i minerallagen. Hon har också efter denna envist försvarat minerallagen som kan ge Shell tillstånd att förstöra stora delar av Skåne. Som partisekreterare (om hon får vara kvar) kommer hon att ha stort inflytande på den fortsatta utvecklingen vad gäller Shells tillstånd att pumpa upp gas.

Det är oförsvarligt att så många inflytelserika personer tar så lätt på Arkelstens agerande. Nyligen fick vi veta att korruptionen ökar i Sverige. Vi har en stor korruptionshärva i Göteborg. I Stockholm har Moderaterna sålt ut allmän egendom för spottstyvrar med mera. För att gå till EU har man lagt locket på att EU-parlamentarikerna försnillat cirka en miljard av skattebetalarnas pengar. Om det är något som är viktigt i ett land som vill kalla sig rättsstat och demokratiskt så är det att när minsta misstanke om korruption och oegentligheter från samhällets folkvalda eller tjänstemän uppstår, omgående skilja dem från sina uppdrag. Tyvärr har vi sett allt för många moderata ministrar (nu avpolletterade) som tagit allt för lätt på de skyldigheter samhället ålagt oss alla.
Sofia Arkelsten bör därför entledigas från sitt riksdagsuppdrag.


Var skall Shell borra i det vackra Österlän?