november 24, 2010

EU minder om et totalitært regime

Messerschmidt udvandrede i protest mod dobbeltstandarder.

Dagens episode i EU-parlamentet, hvor et britisk medlem blev udvist af salen, fik Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt til at udvandre i protest. Sagen startede under morgenens debat om euroen, hvor Godfrey Bloom (UK) i hårde vendinger angreb socialdemokraternes formand, Martin Schultz, med associationer til Nazityskland.

I en kommentar siger Messerschmidt: "Jeg finder Blooms angreb på Schultz usmageligt. Selv ville jeg aldrig bruge den slags udfald mod en kollega. Problemet er imidlertid, at der åbenbart gælder to standarder. Når Schultz gentagne gange kalder EU-modstandere for fascister eller det, der er værre, afstedkommer det ingen reaktion. Men når en enkelt EU-modstander bruger tilsvarende grimme udtryk over for EU-eliten, bliver man enten idømt bøder eller udvist af parlamentet. Det er grotesk at skulle arbejde under sådanne dobbeltstandarder".

"Socialdemokraterne i både Danmark og EU er ikke for fine i deres retorik. Hvem er det, der beskylder Dansk Folkeparti for ikke at være stuerene? Hvem er det, der bruger skældsord som racister eller lignende? Det er socialdemokraterne. Men når socialdemokraterne får igen af deres egen medicin, bliver modstanderne udvist. Efter at formanden for parlamentet havde sat Blooms tilstedeværelse til afstemning og parlamentet havde stemt om, at han måtte forlade salen, nægtede man endog vores anmodning om at få en afstemning om Schultz på baggrund af talrige hadefulde udtalelser. Det viser, at der ikke bare er dobbeltstandarder, men også en forskellig adgang til at bruge forretningsordenens regler. EU-parlamentet minder snart mere om et totalitært regime end et egentligt parlament", siger Morten Messerschmidt.

Kilde: Strasbourg, onsdag den 24. november 2010

PRESSEMEDDELELSE