november 11, 2010

EU´s regnskab igen en skandale!

Morten Messerschmidt: EUs regnskab er endnu en gang en skandale.
EUs revisionsret har netop udgivet sin 16.erklæring om lovligheden og rigtigheden af EUs budget.
Af konklusionen fremgår det blandt andet, at "det er Rettens opfattelse, at de betalinger, der ligger til grund for regnskabet for gruppen landbrug og naturressourcer, gruppen samhørighed, gruppen forskning, energi og transport, gruppen bistand til tredjelande, udvikling og udvidelse og gruppen uddannelse og medborgerskab for det regnskabsår, der afsluttedes 31.december 2009, er væsentlig fejlbehæftet". Faktisk er noget nær det eneste område, som ikke er fejlbehæftet, indtægtssiden.

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, finder rapporten rystende og bekræftende for, at EUs systemer på ingen måde giver den tillid, som forvaltningen af 117 milliarder euro burde kræve. I en kommentar udtaler han:"EUs forvaltning af skatteborgernes penge er rystende og jeg kvitterer for, at EUs egen revisionsret år på år påpeger disse graverende fejl. Eksempelvis er det chokerende, at 27 procent af de undersøgte transaktioner inden for landbrugsstøtten var fejlbehæftede. Ingen dansk landbrugsminister ville blive siddende i mange sekunder efter en sådan revisionsrapport.

Endnu værre ser det ud inden for samhørighedspolitikken, herunder de regionale fondsmidler, hvor 36 procent af betalingerne var fejlbehæftede. Det er rystende, at EU skalter og valter med borgernes penge - og at ingen står til ansvar"."Rapporten er spændende læsning for enhver, der ønsker indblik i den mentale afstand, der er mellem skatteydere og EU-elite. Ingen vil stå til ansvar, men bedyrer hændervridende at ville gøre det bedre til næste år. Samme besked fik vi sidste år - men intet er sket. Det er skandaløst, særligt set i forhold til, at Danmark i 2011 bidrager mere end nogensinde til EUs budget. De danske skatteydere har krav på at vide, at pengene går i de rette lommer, inden de opkræves. Revisionsretten har i dag givet et historisk bevis på, at dette ikke er tilfældet", siger Morten Messerschmidt.

PRESSEMEDDELELSE fra Bruxelles, tirsdag den 9. november 2010