november 26, 2010

Fravalg eller frihed

AF KARSTEN PETERSEN

Sognepræst i Vejle

Det glæder mig, at flere biskopper har taget afstand fra, at

man som patient kan fravælge personale med tørklæde.

For dem, der måske ikke kan se det tåbelige i en sådan ret,

vil jeg vende tingene rundt og spørge: Skal man have lov at

fravælge personale, der ikke bærer tørklæde?

Jeg læste for nogen tid siden om kristne i muslimske lande,

der som læger ikke måtte behandle muslimer. Det ramte

mig dybt, og jeg håber inderligt, at de lande får rettet op

på en sådan uretfærdighed. Nu viser det sig, at Danmark er

ved at gå i samme retning.


24.11.2010


Læserbrev til Vejle Amts Folkeblad på baggrund af ovenstående:

Sognepræst KARSTEN PETERSEN glæder sig over, at biskopper tager afstand fra ret til at fravælge sygehuspersonale, der går med tørklæde. Vejle Amts

Folkeblad 24. nov.
Han kalder en sådan rettighed tåbelig.
Der kan også argumenteres for, at det er tåbeligt at skulle acceptere hospitalspersonale, der på job skal markere deres holdning. Det drejer sig om holdning og ideologi, der ikkerespekterer menneskerettigheder, demokrati og ytringsfrihed.
Det var også kendetegn for nazisme, kommunisme og maoisme.
Skal vi heller ikke have ret til at sige nej tak til hospitalspersonale, der insisterer på at gå med symboler for disse frygtelige samfundssystemer?


Lad præsten bruge så kraftige ord som tåbelig om dem, der ikke har samme mening. Jeg vil bare sige: Det er trist, hvis mennesker, der har oplevet, set eller bare læst om de forfærdelige diktaturer, ikke ser den fare, der truer den demokratiske og kristne verden.

KARSTEN PETERSEN skriver: ”Jeg læste for nogen tid siden om kristne i muslimske lande, der som læger ikke måtte behandle muslimer. Det ramte mig dybt”.

Der er meget mere, du kunne trænge til at læse. F.eks. at kristne i nogle muslimske lande forfølges og dræbes, sådan som det iflg. koranen er påbudt.
Bibler er forbudt. Kirker brændes. De fleste kristne tør slet ikke komme til eller være i disse områder. Forfølgelse af kristne i muslimske lande har stået på i 1.400 år. Måske det er forbigået præstens opmærksomhed.

I øvrigt er det interessant, så nidkært nogle kristne præster og biskopper taler de kristenfjendske muslimers sag.Jeg synes, de skulle bruge kræfterne på at udbrede det kristne budskab.

Erik Bach

Spydpigens kommentar:

Desvärre er der alt for mange naive mennesker, som sover og ved deres naivitet bidrager til islamisering af landet og afvikling af dansk kultur.