november 14, 2010

EU bruger tusindvis af kroner pr. journalist.

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Anna Rosbach, har i et svar fra EU-Kommissionen fået oplyst, at EU i en fireårig periode fra 2006-2010 sammenlagt har brugt 9.250 000 euro på at afholde informationsmøder og seminarer for journalister. Formålet med seminarerne er at informere journalisterne om EUs institutioner, funktioner og politikker "på en faktuel og objektiv måde", hedder det i svaret fra Kommissionen.


Men Anna Rosbach føler sig langt fra overbevist om, at objektiviteten bliver holdt i hævd, og hun vil nu følge sagen op med et yderligere spørgsmål til Kommissionen."Man bider ikke den hånd, der fodrer en. Når EU inviterer på seminarer og beværter journalisterne, kan de ikke undgå at blive imponerede over al den opmærksomhed de får. Jeg er ikke i tvivl om, at Kommissionen ærligt mener, at man oplyser på en faktuel og objektiv måde, men når EU selv betaler gildet, kan objektiviteten med rette drages i tvivl." siger Anna Rosbach."EU´s institutioner kan ikke sammenlignes med nationale parlamentariske institutioner.

"EU´s institutioner kan ikke sammenlignes med nationale parlamentariske institutioner. EU er et politisk projekt, som er båret af en helt bestemt tankegang om, at centralisering og harmonisering samt udvidelser er en god ting. Der er nærmest ingen plads til nationalstaterne længere. Det fremgår tydeligt af Herman van Rompuy´s - EU´s nyudnævnte præsident - seneste tale for nyligt holdt i Berlin. At EU kan oplyse på en "faktuel og objektiv måde" er dermed et selvmodsigende udsagn", siger Anna Rosbach.
Kilde: pressemeddelelse fra DF, Bruxelles, fredag den 12. november 2010/kaho
Spydpigens Kommentar:
- "Der er nærmest ingen plads til nationalstaterne længere."
Nej, det var vel ikke EU´s mening heller. De har jo allerede for år tilbage sagt, at EU´s love står over alle EU-staternes egne love. Nationalstaterne skulle underordnes EU og bare være vasalstater.