november 17, 2010

Hvad vil Irlands krise koste os?
Morten Messerschmidt:

Hvad kommer irsk krise til at koste Danmark og EU?

Alt imens skyerne trækker sig sammen over Irland, og mere og mere tyder på, at EU-landene endnu en gang må have tegnebogen op af lommerne, vil Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, nu have Kommissionens svar på, hvor stor en økonomisk garanti, der bliver brug for at stille i denne omgang.

"Dyre krisepakker og garantier har det med at komme som tyve om natten. Da Grækenland skulle hjælpes videre med en EU-garanti på 750 milliarder euro i ryggen og Danmark hæftede for en del af gælden, var det noget som blev oplyst i sidste øjeblik. Men allerede nu må EU-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank (ECB) have nogle estimater over størrelsesordenen på den kapital, der skal stables på benene for at genskabe tilliden til den vingeskudte euro oven på krisen i Irland", siger Morten Messerschmidt.

"Det vil klæde Kommissionen at melde klart ud om de bekymringer, som den uden tvivl allerede har, og ingen skal bilde mig ind, at regnemaskinerne ikke allerede arbejder på højtryk i ECB. EU er ved at få oparbejdet en makaber rutine i det permanente lappearbejde på den fælles valuta, og derfor må der allerede nu tal på bordet, således at vi ved, hvad der venter forude. Men sandheden er desværre nok, at alvoren forsøges gemt af vejen så længe som muligt", siger Morten Messerschmidt.

Kilde: Pressemeddelelse fra Bryssel 17.11.2010