november 30, 2010

Gratis karateträning


Ensamkommande flyktingungdomar kommer att erhålla gratis träning i kampsport karate under ett år. Syftet är att ungdomarna ska integreras bättre i samhället.

-Vår sport är bra på integration generellt sett, men det här handlar om en grupp som på något sätt inte har så mycket stöd i samhället, säger Tomas Lindgren, som är ordförande i Lunds karateklub.

Förutom träningar i ett år ska ungdomarna även få ett startpaket utan extra kostnad.

-De får ett startpaket med träningsdräkt, bälta, väska och lite andra saker. De får medlemsavgiften betald för ett år, sedan får de vare med i den vanliga träningen, sa Tomas Lindgren.

Källa: Klipp från ”Nationell Idag” 24.11.2010

.............

Vi har tidligere hørt, hvordan såkaldte ”ensamkommande barn” strømmer til Sverige. De kaldes ”børn” af praktiske politiske grunde, for de er jo stadig mindreårige, når de ikke er blevet myndige og har derved krav på al mulig hjælp og bistand fra samfundet*.
Og da de måske endnu ikke er øvet i slagsmål og måske ikke har haft lejlighed til at slå nogen ihjel, så er det måske en god idé at lære dem karate?

Kom bara! Gratis undervisning et helt år og gratis sportsudstyr.

*) Naturligvis snydes der også i denne kategori. Tandlæger kan undertiden med sigte på gebisset afsløre en højere alder end angivet.