juli 20, 2008

Lad os få grænsekontrol mod kvindehandel

Christiansborg, søndag den 20. juli 2008


Dansk Folkepartis EU-ordfører Morten Messerschmidt undrer sig over, at den danske regering ikke for længst har suspenderet Schengen-aftalens del om åbne grænser, sådan som blandt andet både Frankrig og Tyskland tidligere har gjort. Det ville så let som ingenting kunne spærre adgangen for afrikanske prostituerede til Danmark og dermed lægge effektive hindringer i vejen for handel med kvinder.

Morten Messerschmidt kræver derfor nu såvel justitsminister Lene Espersen som EUs Justitskommissær ind i sagen.

”Det er selvklart urimeligt, at danskerne skal lide under, at den danske regering ikke vil anvende EUs regler imod forbryderne, selvom andre EU-lande gør det. Derfor må der hankes op i Lene Espersen. Dertil kommer, at Schengen-reglerne har vist sig som en katastrofe for mange af landene, der oversvømmes af syd- og østeuropæiske kriminelle. Dette vil jeg nu rejse over for EUs kommissær for området og kræve, at mulighederne for grænsekontrol inden for EU udvides."

”Vi ser, hvordan prostituerede fra lande som Nigeria uden problemer kan komme ind i Danmark, når blot de er kommet ind i et andet Schengen-land. På den måde er Schengen blevet en ren foræring til såvel skruppelløse kvindehandlere som narkosmuglere. Det er i virkeligheden de kriminelle, der profiterer af de åbne grænser,” siger Morten Messerschmidt.

”Ifølge politiet er de åbne grænser årsagen til, at så mange nigerianske kvinder kan komme til Danmark som prostituerede. Stort set alle de nigerianske prostituerede, der er i Danmark, er kommet via Middelhavet fra Afrika til enten Spanien eller Italien, og her har myndighederne desværre ad flere omgange givet amnesti til tusindvis af illegale immigranter. Det vil med andre ord sige, at Danmark nu lider under de sydeuropæiske EU-landes uforsvarlige udlændingepolitik,” siger Morten Messerschmidt.

”Dansk Folkeparti advarede allerede før Danmarks tiltræden i Schengen mod de konsekvenser, det ville få. Nu har vi desværre fået ret. Den politimæssige del af Schengen- samarbejdet bakker vi helhjertet op, men det er i Danmarks interesse at få genindført grænsekontrollen hurtigst muligt. Nu har både regeringen og EU-tilhængerne en oplagt chance for at gøre noget i kampen mod kvindehandel - ellers er alle de flotte ord og hensigter ikke andet end tomme fraser,” siger Morten Messerschmidt.