juli 09, 2008

BUPL´s pædagokker

De unge har åbenbart tabt lysten til at være pædagoger, for pædagogseminarierne jamrer over manglende tilgang til faget (TV DR1 nyheder 8.7.08). Den interviewede formand (?) for BUPL mente åbenbart, at det bl.a. skyldtes konkurrencen fra den nu lettere adgang til universiteterne og at pædagoglønnen ikke er så attraktiv. Især i betragtning af det – ifølge en kvindelig pædagog i samme TV-udsendelse - hårde arbejde.Det kunne da også være, at det af kommunisterne yndede mundheld ”Tiderne skifter” er gået i opfyldelse, så tiderne virkelig har skiftet eller er ved at skifte til noget andet end kommunistforherligelse? BUPL´s bogstaver udlagdes i 70´erne som Børn Under Politisk Ledelse. Det var nemlig soleklart, at fagforeningen lagde meget vægt på kommunistisk indoktrinering af de pædagogstuderende, som forventedes at give doktrinen videre til de små. De er jo lette at manipulere, og redaktionen af fagbladet ”Børn og Unge” hjalp godt til. Måske er det ikke længere så attråværdigt at være pædagog. Det er hårdt arbejde, når børnene råber og skriger, så både de selv og pædagogerne får ødelagt hørelsen. Måske skulle man genindføre stilleleg som en øvelse en gang om dagen. I børnehaver for længe siden lærte man en bunke spændende ting, og det gør man vel endnu i nogle børnehaver, hvor børnehavelæreren (- eller lærerinden) tager afstand kommunistisk påvirket pædagogik.

Skal man ændre et samfundssystem, så griber man først fat i ungerne, eftersom de er fremtidens samfundsborgere. Det de oplæres i, vil de som oftest finde rigtigt.

Da kvinderne efter sidste krig skulle ud på arbejdsmarkedet for arbejdsgivernes skyld, kunne de ikke længere passe eller opdrage deres børn som før. De blev afhængige af BUPL, og børnene blev BUPL´s gidsler. Det forstod BUPL at udnytte, så forældreforenimngen FOLA, hvis etablering BUPL støttede, bakker gerne op om BUPL´s politiske krav – for børnenes skyld! Den ene hånd vasker den anden.