juli 12, 2008

Ashoura

En pakistansk familie købte en gammel bondegård i den lille tyske by Ersdorf, hvilket ikke er noget særsyn. Men dermed begyndte en livlig trafik med gæster i biler fra hele Tyskland, som fik naboerne til at knurre.
Og så hændte der pludselig noget her i juni, som chockerede alle omboende, der i overvejende grad var katolikker. 70-80 mænd drog om søndagen gennem Ersdorf med taktfast stampen og knytnæveslag mod de bare overkroppe.

De standsede foran den katolske Skt. Jacob-sognekirke, hvor præsten Michael Jung netop var i gang med søndagsmessen. Den lokale leder af Ersdorf, Ferdinand Koll, mente som øjenvidne, at de fremmede mænd var i trance.

Optoget var blevet behørigt anmeldt som ”sørgemarch” med henvisning til at en forening havde gennemført noget lignende i det nedersaksiske Vechta. Flyveblade derfra forklarede sagen: det drejede sig om shiiter, som fejrede Ashoura-højtiden*. Med hudfletning hyldede de imamen Hussein, Muhammeds fætter og svigersøn, som faldt i krig mod de vantro vesterlændinge 680.
Der var sang og dans om natten og med megafoner og højtaler citeredes korantekster. Henvendelser til de larmende mennesker var frugtesløst. Ingen svarede på banken eller klokke. ”Vi er ikke ikke fremmedfjendtlige”, forklarede en nabo, ”men der er visse grænser.”

Ersdorferne havde ingen forståelse for sådanne flagellantoptog. De indsamlede underskrifter imod spektaklet.
Freden i byen er allerede ødelagt, mener nogle, men en kvinde fra den protestantiske kirke, som i nogle år har ført en kristen-islamiske dialog, ønsker, at man taler sagen godt igennem med de fremmede, inden ophidselsen bliver for stor.

Dermed kender vi resultatet: dhimmistatus igen – igen:


*) Den danske hjemmeside: islaminfo.dk forklarer, at ”ashouraen er en 10-dages sørgeperiode i forbindelse med årsdagen for Al Husseins død. Højdepunktet på ashouraen er et optog, hvor man skærer sig selv til blods med knive, barberblade eller sværd. Visse steder bliver selv små børn snittet af deres forældre, mens de skriger af smerte. Det har faktisk været vist på TV. Ashouraparaden minder samtidg muslimen om vigtigheden af jihad- hellig krig. Hussein var en stor kriger i hellig krig mod ikke-muslimerne. Hussein er et yndet navn, som mange muslimske forældre giver deres søn.”