juli 30, 2008

Bedre før at vare, end efter at kære!

”Danskere afviser partnere med anden religion”, skrev Kristelig Dagblad som overskrift til en artikel den 21. juli, og fortsatte med denne herlige sætning: ”Danmark er et af de mest intolerante lande, når det drejer sig om at finde en kæreste med en anden religion.”

Læs sætningen igen! Er den ikke aldeles forvrøvlet?

Ordene ”når det drejer sig om at finde en kæreste med en anden religion” kan jo kun betyde at man nærer et ønske om at finde en kæreste med en anden religion og at man gør en indsats i den retning. Men så er udgangspunktet jo ikke ”intolerance”! Og så rimer det ikke med, at man ”afviser” anden religion og finder det ”direkte frastødende”.

I øvrigt har jeg svært ved at se pointen.
”Krage søger mage” og ”Lige børn leger bedst” hedder det i ordsprogene, og det er nok ikke så dårlig en lære. Ægteskab er ikke så nemt, som mange unge forelskede bilder sig ind, så det er alt mulig ære værd, at de tænker grundigt over tingene i forvejen. De politisk-korrekte multikulturister ser det måske som en streg i regningen, at ikke alle folkeslag og mennesker blander sig i en pærevælling, men jeg synes det falder uden for Kristeligt Dagblads forventede linie at tage afstand fra omtanke i en så vigtig sag som et ægteskab.