marts 01, 2014

Kamikaze-pigen. 28.2.2014En fransk ”baby-jihadist” på 14 år er bleve stoppet, da hun vilde tage flyet til Tyrkiet.
.
Tilfældene med baby-jihadister tager til i Frankrig, Et pigebarn på 14 blev stoppet i lufthavnen i Lyon da hun tirsdag eftermiddag (25/2) vilde gå på et fly til Tyrkiet med det formål at ”indrullere sig i jihadkampen”, rimeligvis i det nærliggende Syrien. ”Vi er blevet adviseret af faderen, til hvem hun havde sendt en Sms, at hun vilde forlade Frankrig for at indrullere sig i jihadkampen.

Ifølge de første undersøgelser har pigen selv købt enkeltbilletten for penge fra sin bankkonto. Ifølge avisen Dauphinè Libèrè havde hun regulært pas. ”Hun henvendte sig til et rejsebureau, som nægtede at sælge hende billetten. Men det næste rejsebureau accepterede, da hun gav indtryk af at være indrulleret, selvom hun nu nægter alt. Pigens flugt hjemmefra blev anmeldt mandag aften af forældrene, der var bekymrede over, at hun ikke var kommet hjem fra skole.


Den 31. januar blev to andre kandidater til jihad i Syrien indkaldt af en antiterrorisme-dommer, som indskrev den yngstes navn i efterforskningsregisteret, en yderst sjælden foreteelse over for mindreårige. Denne hændelse med de to baby-jihadister fra Toulouse gjorde, at man blev opmærksom på et fænomen uden forhistorie.

I et rørende vidnesbyrd fortæller et forældrepar, hvordan de i begyndelsen af januar modtog en Sms, om deres 30-årige søn, Nicolas's død i en kamikaze-operation i Syrien, blot nogle få måneder efter hans bror død under samme forhold.
Eller hvad med Frederic på 18 år som efter jul tog af sted fra Nizza til Syrien for at ”forsvare kvinder og børn”, Nu siger hans bekymrede mor, at hun kontakter Abu Issa og hører hvordan det går ham via skype. Der skulde være circa 1000-2.000 unge fra Europa, som er berørt af Al-Qaidas slogans, og er taget af sted for at kæmpe side om side med de islamiske integralister, hvoraf circa 600-700 er fra Frankrig.
Hvad angår forholdsregler med hensyn til oven omtalte pige fra Genoble siges der ikke noget nu. Det gælder først og fremmest om at "beskytte hende mod sig selv". Ifølge en talsmand i det franske Indenrigsministerium bliver dette fænomen "stadigt mere omfattende."


Kilde: ANSAmed via den italienske blog lisistrata.com/news/