marts 18, 2014

EURABIA-feuilletonen fortsat. 2
Her fortsætter feuilletonen om EURABIA, taget fra bloggen EURO-med.dk, redigeret af øjenlæge Anders Bruun Laursen

...... dette er historiens største forræderi.


I forbindelse med Pamela Gellers artikel i Washington Times d. 30 dec. 2009  om Euromediterranien og betydningen af året 2010 for gennemførelsen af det fælles euromediterrane-frihandelsområde som skitseret i den Euromediterrane Barcelona-erklæring, blev jeg konfronteret med en politisk påstand om, at Euromediterranien-processen var død. Men det er den ikke. Følgende vil tydeligt vise, at dette uhyre stadig er meget levende.
EUbusiness 5 Jan. 2009: Den nyfødte Middelhavs-Union er "meget nær" på udnævnelsen af sin første generalsekretær, der vil komme fra et arabisk land, sagde den spanske udenrigsminister, Miguel Angel Moratinos, tirsdag. Frankrig meddelte i sidste måned, at udenrigsministrene fra Ægypten, Frankrig, Jordan, Spanien og Tunesien vil mødes tidligt i januar, for at forsøge at genoplive grupperingen.
Den Euromediterrane Proces er i et dødvande på grund af 
1) uvilje hos nogle arabiske lande til at opfylde deres forpligtelser i henhold til Euromediterranien/ Barcelona-erklæringen af 1995 - som blev bekræftet på Paris Konferencen d.13. juli 2008, hvor Middelhavsunionen blev proklameret
2) Mangel på EU-midler på grund af den nuværende økonomiske krise 3. Muslimer føler, at de ikke har været i stand til at pålægge os deres normer. Følgelig anses europæerne af det muslimske herrefolk for at være arrogante. Så dette skal ændres: Præsidenten  for det  Italienske Deputeretkammer, Gianfranco Fini, skitserede sine retningslinjer for de nye Euro-Mediterrane politikker, der understreger, hvor vigtigt det er, at Europa vokser ud af sin overlegne holdning over for islam. ''Jeg tror, at tiden er inde til at bekræfte Sarkozys indsigt, der fokuserer på at koordinere de europæiske normer med landenes på Middelhavets sydlige kyster''!!!
Dette bekræfter det midlertidige dødvande: ANSAmed 20 Nov. 2009: Er de 230 projekter, der er igangsat og finansieret af Middelhavsunionen nu gået i stå? Der er behov for at styrke Middelhavsunionen, et projekt, hvor regeringerne synes at have mistet interessen. Det er en opgave for Euro-Mediterraniens Parlamentariske Forsamling (EMPA), sagde Sergio D'Antoni, der talte som medlem af økonomiudvalget. Har de været blokeret af bureaukrati i Bruxelles?''. Og det er Mellemøsten, især, som ofte har lammet aktiviteterne i Middelhavsunionen, siges det i en del af det officielle møde i Den Parlamentariske Forsamlings formandskab: en beslutning, som blandt andet opfordrer den israelske regering til omgående stop for bosættelsesaktiviteter og bekræfter behovet for at etablere en palæstinensisk stat inden for grænserne fra 1967. Bekymring er også blevet udtrykt – igen af præsidentens kontor - over udsættelsen af udenrigsministerkonferencen for Middelhavsunionen, som skulle finde sted i Istanbul i de kommende dage, mens der er en anbefaling om, at EU's sekretariat, som er baseret i Barcelona, bør “komme i fuldt sving i den nærmeste fremtid''. Men EMPA forlanger  også en højere grad af deltagelse i beslutninger og aktiviteter i sekretariatet, samt en kontrollerende og styrende rolle i forvaltningen af offentlige midler. EMPA vil også gerne have indflydelse på oprettelsen af en Euromed Bank, som er bestemt til at være en filial af Den Europæiske Investeringsbank, men den bør være baseret i et Middelhavsland (= arabisk land). I Mødet i Cairo deltog også formanden for Europa-Parlamentet, Jerzy Buzek. (ANSAmed).

Fortsættes!