marts 09, 2014

Overflødig


Pressemeddelelse
                                                                                           Christiansborg, tirsdag den 4. marts 2014

DSB-direktørs bonus er dybt bekymrende

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, erklærer sig stærkt utilfreds med, at DSBs bestyrelse har stillet direktør Jesper Lok en bonus på svimlende 4,5 millioner kroner i udsigt, såfremt han gennemfører driftsbesparelser for en milliard kroner.

- Det er jo helt vildt, det her. DSBs direktør har simpelthen fået at vide, at han får 4,5 millioner kroner som en præmie, såfremt han passer sit arbejde. Man skulle jo mene, at de 4,5 millioner kroner om året, som han i forvejen får i løn af DSB, skulle være motiverende nok, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen udtrykker desuden bekymring for, at den høje bonus i sidste ende kan betyde, at DSB laver uhensigtsmæssige besparelser.

- Når direktøren har 4,5 millioner gode grunde til at nå et bestemt mål, så er der en risiko for, at den pågældende slanker økonomien på en måde, så det i udpræget grad kommer til at gå ud over passagerne. Den risiko bør DSB simpelthen ikke løbe, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen vil nu rette henvendelse til transportminister Magnus Heunicke (S) for at høre, hvad regeringen siger til DSBs bonusordning. Desuden vil Kim Christiansen tage muligheden for at sætte loft på lønninger i statslige virksomheder op med transportministeren.