marts 16, 2014

Et sældent syn

Stor sældemonstration i København lørdag

lød en meddelelse fredag den 14. marts. Jamen så har det jo været nu. Hvorfor er det så dårligt annonceret?. Her burde jo masser af danskere møde op. Men sandheden er vel den, at nogle nye "medborgere" med storhedsvanvid udgør en trussel mod grønlændere, til trods for, at de ikke kan så meget som - - fange og flænse een eneste sæl!


14. marts::

Indtil videre er der 98 personer, som via Facebook har tilkendegivet at møde op for at støtte fangernes sælfangst. Demonstrationen foregår i morgen, lørdag, på Højbro Plads


Hanne Broberg
Der bydes på sælfest lørdag i København, hvor Inuit Sila bruger lejligheden til at promovere den grønlandske sæl og for at promovere de grønlandske sælfangere.

Det sker på Højbro Plads klokken 11 til 16, hvor der gennem dagen er fællessang, taler og smagsprøver af sæl og grønlandsk mad lavet af Nikolaj Kirk, Mikkel Maarbjerg og Anso Hardenberg.

ArkTjiks, der består af Aviaja Lumholt, Nukaaka Coster-Waldau og Karina Møller, kommer og synger. Ligesom Aavaat-koret og Kunuk Platou optræder.

Læs: MF'er fra alle partier: Støt grønlandsk sælfangst

Læs: Finn Karlsen vil vise danskerne sælens fordele

- Begivenheden er for at fejre fangerkulturen og gøre opmærksom på de alvorlige konsekvenser, som EUs forbud mod sælprodukter har for det grønlandske samfund. På trods af Grønlands undtagelse fra EU forbuddet har lovgivningen skabt en situation, der i højere og højre grad truer fangerkulturen og overlevelsen i bygderne. Det skal der rettes op på, lyder opfordringen fra Inuit Sila.

Du kan tilmelde dig arrangementet via Facebook-gruppen 'Demonstration og sælfest' her - eller blot møde op på Højbro Plads i København (15. marts).


(Jeg beklager meget, at jeg ikke var orienteret bedre. Jeg husker, at rettændende danskere mødte op ved demonstration i Århus for nogle år siden for at vise deres sympati med grønlænderne imod muhammedaneres urimelige overfald på dem.)