marts 31, 2009

Udvid maskeringsforbuddet til hele det offentlige rum


Det foreslår Dansk Folkepartis Ungdom

I lyset af episoden i går, hvor en muslimsk kvinde iført en muslimsk beklædningsgenstand, der dækker hele ansigtet og kun efterlader plads til det øverste af næseryggen og øjnene – en såkaldt niqab -, blev afvist af en Arriva chauffør kræver Dansk Folkepartis Ungdom nu, at sagen bliver taget op i Folketinget, og at vi får udvidet straffelovens maskeringsforbud til at omfatte hele det offentlige rum.

Formand for DFU Århus og politisk næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom, Anders Vistisen, udtaler: ”Jeg mener ikke, at man kan bebrejde chaufførens handlemåde i situationen. For det første har vi den seneste tid oplevet en eksplosion i antallet af voldelige overfald, hærværk og chikane af buschauffører i Århus-området begået af utilpassede muslimer. Derfor forstår jeg godt, når chaufførerne insisterer på at kunne se deres passagerer, så de senere vil kunne identificere eller beskrive dem overfor politiet, hvis det bliver aktuelt.”

Anders Vistisen fortsætter: ”Hvad der imidlertid er langt mere vigtigt, er at man i disse terrortider og mens bandekrigen raser omkring af os, ikke på nogen måde kan acceptere, at folk går klædt i en dragt der dækker dem fuldstændigt og gør det muligt for dem, at skjule deres egen identitet og samtidigt gemme våben, bomber og lignende. Retten til at skjule sig under tørklæder, niqab og lignende hører ikke med til religionsfrihed. Vi ville heller aldrig acceptere samme adfærd, hvis den blev udvist af andre grupper som rockere, autonome eller nazister. Det udgør simpelthen en for stor risiko for almindelige borgere, når giver efter for islamisternes krav om fuld tildækning af kvinderne. Byer i blandt andet Belgien har eksempelvis vedtaget forbud mod maskering, der indebærer, at en fuldstændig tilsløring som niqab eller burka er forbudt – Holland har også diskuteret et egentlig burkaforbud. Det forbud bør kopieres i Danmark”

Pressemeddelelse fra DF Århus 31.3.09
Illustrationen er fra den schweiziske lærebog "Den anden form for Krig" .