marts 05, 2009

To lovbøger.

Sharia trænger sig på i Europa. I Italien oplevede man, at 3 familiemedlemmer, forældre og en søn, i familien Maghrebi i Bresciaområdet blev anklaget for at have gennemtæsket deres datter/søster Fatima, som ville leve som i Vesten. I første retsinstans blev de tre dømt for overgreb, Retten erkendte at teenage-pigen var blevet brutalt gennembanket for at have kontaktet en ikke-muslim og for at ville leve på vestlig vis. Men ved appelretten frifandtes familien, fordi domstolen bedømte, at den unge kvinde var blevet slået ”til sit eget bedste”.
Den offentlige anklager i Bologna bestred frifindelsen af de tre familiemedlemmer, men den italienske højesteret afgav kendelse i de tres favør.

Interessant nok var to modsatrettede politikere, Isabella Berolini i højrepartiet Forza Italia, og ex-kommunisten og tidligere minister Barbara Pollastrini enige om at fordømme højesterets afgørelse: ”Denne kendelse skriver en af de sorteste sider i vor lands lovhistorie”.

Bertolini var ophidset over, at domstolen allierede sig med radikal islam”, og Barbara Pollastrini opfordrede parlamentet til at få vedtaget en lov imod vold mod kvinder. ”Nu mere end nogensinde er det vigtigt at forsvare rettighederne for et stort antal af invandrede kvinder, som er ofre for en intollerant patriarkalsk kultur.”

Muslimske kvinder var hurtige til at fordømme højesterets beslutning. Blandt dem var Souad Sbai, forkvinden for marokkanske kvinder i Italien.

Hun sagde: ”det er en skændsel, Denne dom er et arabisk land værdig, hvor shariaen er i kraft. I multikulturens navn og i respekt for traditioner, bruger italienske dommerene to slags love: en for italienere og en for indvandrere. Havde en katolsk fader handlet sådan, ville han väre blevet alvorligt dømt.”

Ifølge Sbais organisation er mindst 9 muslimske kvinder blevet dræbt af deres nærmeste slægtninge fornylig. Antallet af unge piger, som tvinges til at bære hijab ”så tidligt som fra otte eller tolv år” stiger, ligesom også antallet af teenage-piger, der flygter hjemmefra, og ”mange af dem søger at flygte til Frankrig.”