marts 02, 2009

Nekrolog over vort smertelige tab af vor ven Sund Fornuft

I dag sørger vi over tabet af vor elskede gamle ven, Sund Fornuft, som har levet imellem os i mange år. Ingen ved med sikkerhed, hvor gammel han var, eftersom hans fødsesdata forsvandt i bureaukratisk rod for længe siden.

Vi husker ham for hans dyrkning af værdifulde lærdomme som at vide, hvornår man skal gå i ly for regnen, hvorfor morgenstund har guld i mund, at livet ikke altid er retfærdigt og at det måske var min skyld. Sund Fornuft fulgte enkle, sunde økonomiske principer (giv ikke mere ud end du tjener) og ansvarlig opdragelse (voksne har ansvar, ikke børn). Hans sundhed begyndte hurtigt at tage af, da velmenende, men formynderagtige regler indførtes.

Rapporterne om en seksårig dreng, som anklagedes for sexuel chikane, fordi han kyssedes en klassekammerat, teenage unge som bortvistes fra skolen, fordi de efter lunchen brugte mundvand og en lærer, der fyredes fordi han tiltalte en uregerlig elev, forværrede hans tilstand. Sund Fornuft tabte fodfæstet, da forældre angreb lærere for at gøre det arbejde, som forældrene selv var mislykkedes med, nemlig at opdrage sine uregerlige børn. Det blev endnu værre, da skolerne behøvede forældrenes tilladelse til at give børnene en Alvedon-tablet, lidt sololie eller et hæfteplaster, mens de derimod ikke måtte underrette forældrene, når en elev blev gravid og ville have abort.

Sund Fornuft tabte livsknisten, da de ti bud blev smuglergods, kirkerne blev forretninger og kriminelle behandledes bedre end deres ofre. Sund Fornuft blev tilintetgjort, når man ikke måtte forsvare sig selv mod en indbrudstyv i ens eget hjem, men tyven kunne stævne en for vold, når man forsøgte at forsvare sig selv og sin ejendom.

Sund Fornuft opgav til sidst ånden, da en kvinde havde overset, at kaffen var brandvarm og koppen dampende. Hun spildte lidt i skødet og belønnedes siden med kæmpestor skadeserstatning.

Sund Fornuft forsvandt hinsides efter sine forældre, Sandhed og Tillid, sin hustru, Dømmekraft, sin datter, Ansvar og sønnen, Ræson. Han efterlader 3 stedbrødre: Mine rettigheder, Nogen Andens Skyld og Jeg, et Offer. Der kom ikke mange til hans begravelse, eftersom så få indså, at han var borte.

Hvis du stadig husker ham, så send dette videre til hans venner og bekendte. Om ikke at tilslutte sig den majoritet, som ingenting gør.

Oversat fra http://www.orthodoxengland.org.uk/obitcs.htm