marts 19, 2009

Skal afsagte domme ikke realiseres?

”Det er aldeles uacceptabelt og en direkte hån mod fredelige borgere, at 28 dømte bandemedlemmer går rundt på fri fod og kan lave ny kriminalitet, ligesom det er saboterende for den politimæssige indsats mod bandekriminaliteten. Dømte bandemedlemmer skal bag lås og slå omgående.”
Det siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup, der er formand for Folketingets Retsudvalg. Han vil nu i et samråd i Retsudvalget have justitsminister Brian Mikkelsen til at redegøre for årsagerne til den manglende afsoning – og herudover kræve væsentlige opstramninger i indsatsen mod banderne.

”Ministeren skal naturligvis finde årsagen til, at de 28 bandemedlemmer render rundt på fri fod og dermed har fuld adgang til at engagere sig i volden og skyderierne på Nørrebro og andre steder. Ligger fejlen hos Kriminalforsorgen eller politiet? Det må vi have et svar på. Men vi stopper ikke her:
Med bandekrigen foreligger der en ekstraordinær situation, hvor det må sikres, at dømte bandemedlemmer kommer til straks-afsoning, og det må i den forbindelse også overvejes, om flugtforsøg skal medføre strengere konsekvenser, hvis den flygtende er medlem af en bande,” siger Peter Skaarup.

DF kalder justitsministeren i samråd om den manglende afsoning

PRESSEMEDDELELSE fra DF torsdag den 19. marts 2009