januar 05, 2009

Til lykke!

På lørdag den 10. januar kan Pia Kjærsgaard, formand for Folketingets tredje største parti, fejre 25-års jubilæum som medlem af Folketinget. Flere år i træk er Dansk Folkepartis formand af Magtbarometeret blevet kåret som Danmarks mest magtfulde kvinde, og efter statsministeren den næstmest magtfulde politiker.

Pia Kjærsgaard har siden hun kom i Folketinget i 1984 nået at deltage i ikke færre end 11 folketingsvalg, fem folkeafstemninger om EF/EU samt fem valg til Europa-parlamentet, og hun har således været aktiv ved 21 valg eller afstemninger – fraregnet kommunal-, amts - og regionsrådsvalg.
Hun er i dag det kvindelige folketingsmedlem med den højeste anciennitet og med den ottende højeste anciennitet i Folketinget som helhed.
Ved sidste folketingsvalg den 13. november 2007 opstillede Pia Kjærsgaard i Kalundborg-kredsen i Sjællands Storkreds og opnåede 47.611 personlige stemmer.
Pia Kjærsgaard er født 23. februar 1947 i København, er gift med Statsrevisor Henrik Thorup og har to børn.
Pia Kjærsgaard er tildelt Ridderkorset af 1. Grad samt de taiwanesiske ordener ”Friend of Overseas Chinese Association”, ”Special Medal of Diplomacy” og ”Order of The Brillant Star” Pia Kjærsgaard er desuden næstformand i Dansk-Taiwanesisk forening.
Pia Kjærsgaard er ligeledes blevet tildelt Kosanprisen, kåret som årets politiker af Landsforeningen for Erhvervsinteresser, ligesom hun har modtaget ”Det Gyldne Posthorn” af Dansk Postordreforening samt Altingets Kommunikationspris ”Tingprisen”.

Pia Kjærsgaard er forfatter af bogen ”Men udsigten er god” (1998) samt medvirkende i selskab med Henrik Nordbrandt i debatbogen ”Digteren og partiformanden” af Jens Winther (2006)
Pia Kjærsgaards jubilæum fejres ved en reception i fællessalen på Christiansborg.
Torsdag den 15. januar 2009 Kl. 15-17

- ifølge pressemeddelelse fra Christiansborg 5.1.09