januar 21, 2009

Frugtbart

Flere supermarkeder i Sverige har solgt israelsk frugt under dække af, at det var importeret fra Spanien og Kenya. Beklagelig fejl, siger butikschefer.

Mon de nu også synes, at det er så "beklageligt". Erfaringen siger mig, at langt de fleste erhvervsfolk kun har een interesse: at tjene penge og flere penge, og den falske angivelse af hjemland må altså bero på ønsket om at sælge fmest mulig frugt og intet andet.

De to supermarkedskæder tyske Lidl og svenske Ica har ændret på varebeskrivelsen af frugt fra Israel, skriver gratisavisen Metro i Sverige.


De to supermarkedskæder tyske Lidl og svenske Ica har ændret på varebeskrivelsen af frugt fra Israel, skriver gratisavisen Metro i Sverige. Lidl-butikker i både Malmø og Gøteborg har på det seneste solgt sharonfrugter, der i virkeligheden er importeret fra Israel, men som butikken betegner som spanske. En Ica-butik i Malmø har desuden solgt avocado, der siges at komme fra Kenya, selvom det på selve indpakningen tydeligt fremgår, at frugterne stammer fra Israel. Også i Stockholm reklamerer en Ica-butik med spanske avocado, mens kassen, de ligger i, tydeligt er mærket "Israel".

Ifølge Lidls chef i Sverige, Mathias Kivikoski, skyldes de fejlagtige beskrivelser af varernes
oprindelsesland, at "butikkens interne rutiner ikke har fungeret", mens kvalitetschef i Ica, Mats Ovegård, siger, at det er et tilfælde, at det kun er israelske varer, som er blevet fejlbetegnet.


Fødevarestyrelsen i Sverige vil snarest muligt undersøge sagen.


Kilde: Svenske Metro 20. jan 2009