januar 14, 2009

Svenska Kyrkan

Den svenske Kirkes religionsopfattelse har længe været udsat for angreb fra de magtfulde organisationer RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande og RFSU, Riksförbundet för sexuell upplysning, og kirken synes ikke at kunne finde sine egne ben.

Nedenstående har jeg oversat fra journalist Kurt Lundgrens blog ”Östra Ölands fria horisont” NB 11.1.2009:


Ordet ”Kirke” kan blive forbudt eftersom det kan virke stødende.
Er der nogen, der kan begribe denne forhexelse ved homosexeriet?
Den kristelige avis ”Dagen” skrev: ”Ordet ”ægteskab” forsvinder nu fra den Svenske Kirkes vielsesordning. Dermed åbner kirken for en ordning, som også kan bruges af homosexuelle.
Et forslag herom skal behandles mandag den 12. januar i kirkestyrelsen. Hvis det godtages dér, går ærendet sammen med andre forslag videre til remis til lærenævnet, domkapitlet og menighederne. Derefter tages der beslutning om en ny vielsesordning ved kirkemødet til efteråret.”

Det spiller naturligvis ingen rolle, hvordan den svenske kirke manipulerer/forbyder/forbander/udelukker et eller andet ord –

Ægteskabet er og forbliver en forbindelse mellem mand og kvinde, forhåbentlig baseret på kærlighed, men hvor det endelige formål, livets mål og mening, er, at små børn skal komme til verden. Det går ikke altid sådan, men det er i hvert fald meningen med ægteskabet mellem mand og kvinde. Ikke alle hverken kan eller orker at leve i en livslang forbindelse. Jeg selv mislykkedes, men man bør stræbe efter det, synes jeg.

Jeg gad vide, om det nogensinde før er sket, at en kirke, et trossamfund, har fjernet et ord, forbudt det og kastet det på den verbale losseplads for at give plads til noget nyt, der strider mod egen opfattelse. Orwelleriet har fået sin egen kirke, den svenske!

Bliver ordet ”ægteskab” nu forbudt?

Bliver man straffet, hvis man siger det? Andre ord, som kan blive forbudt , eftersom de vækker forargelse, er Jesus, Kristus, Korset og selv ordet ”Kirke” – indeholder det ikke også en erklæring, som kan virke stødende på folk med ømtålelige nerver? Så er der ordet ”Ærkebiskop”* – hvadfornoget ”ærke”? Findes der ”ærkejournalister og er jeg i så fald sådan en?

Hvornår begynder kirken at velsigne polygami?: ´alle I 16, som står her foran alterringen er nu viede til hinanden som ægtefolk´.
Bortset fra alt andet, så forstår jeg hverken kirkens eller politikernes fuldstændige forhexelse og besættelse af homosexeriet – det er trods alt en lille afvigende gruppe, som det gælder.
Alle må vel leve deres liv, ”leben und leben lassen”.
Kirken kommer definitivt til at sprække ved det her, og især når det viser sig, at alle præster, som vægrer at deltage i homosexvelsignelser, bliver fyret, for sådan vil det gå, tro mig!

Jeg hørte ”ærken” Wejrud tale om alt dette i radioens P1 i går – han er sandelig snømosets, fejghedens og eftergivenhedens moderne spostel – han er definitivt den rette mand i vor tid.

Hele fyren er en rævehule – der er otte udgange i alt, hvad han siger!*) Sverige har -modsat Danmark - en ærkebiskop.(Illustrationerne kommer ikke fra den svenske blog, men fra Spydpigen. "Kristne for Socialisme" er en dansk organisation. - Fanden iklæder sig ofte en maske.)