september 08, 2008

Uh, hvor vi trodser

Det fremgår af Ritzau, at der har været to forskellige meningsmålinger angående danskernes holdning til EF-domstolens diktat:

Ifølge en Vilstrup-analyse, offentliggjort i Politiken lørdag den 6/9, ønsker et flertal af danskerne at følge EU-reglerne, d.v.s. lettere adgang til Danmark.

Ifølge en A&B analyse, offentliggjort i dag mandag 8/9 i netavisen Altinget, er 37,5 % af vælgerne parate til at "rette sig efter EF-Domstolen og igen give tilladelse til flere familiesammenføringer", mens 48,8 procent mener, at "Danmark skal afvise flere familiesammenføringer, uanset hvad EF-Domstolen siger".

Egentlig burde de stillede spørgsmål altid offentliggøres, da formuleringerne kan have stor betydning for svarene.
Og hvad menes der med ”familie”sammenføring? Begrebet ”ægteskab” betyder jo ikke meget i dagens Danmark. Er det nok med et daggammelt proforma-ægteskab? Og hvilke overraskelser kan der ikke gemme sig bag et officielt homosexuelt giftermål?

Overskriften i Berlingeren 8/9 lyder i øvrigt: Danskerne vil trodse EF-Domstolen. Hu! Hvor vi gungrer! Har vi endnu ikke fattet, at vi allerede for over 30 år siden med tvetunget snak blev narret ind i EU, og at fælden er smækket i for længe siden!