september 01, 2008

Så er ramachangen i gang igen!

Hvor rettroende muhammedanere faster - dog kun om dagen for så at spise - så meget mere (?) efter solnedgang.

Martin Henriksen, der er uddannelsesordfører for Dansk Folkepartis forlanger, at landets folkeskoler sender ramadan-ramte elever hjem med besked til forældrene om at give dem mad. Martin Henriksen mener, at børnene tages som gidsler i en oldgammel religiøs manifestation, som ikke bør praktiseres af børn og andre grupper, der må kunne forventes at fungere på lige fod med resten af samfundet.

- Hvert år gentager det samme fænomen sig. Muslimske elever møder uoplagte op i skolen og er urolige og ikke klar til at modtage undervisning. Forældrene gør eleverne en bjørnetjeneste, når de tvinger deres børn til at faste. Ikke at det er et argument, men mig bekendt åbner Koranen i øvrigt også mulighed for at børn og syge kan undtages fra at faste, og det synes jeg forældrene skal benytte sig af i stedet for at sætte traditioner og kultur over børnenes velbefindende, siger Martin Henriksen.

- Det er ganske enkelt ikke hensigtsmæssigt, at en gruppe elever ødelægger det for resten, fordi de ikke spiser ordentligt i en måned. Jeg synes der skal være en konsekvens for forældrene, og her kunne man sagtens overveje økonomiske sanktioner eller oplysningskampagner til forældrene, så de er klar over, hvilke konsekvenser det har for børnene at skulle efterleve fasten, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen vil nu rette henvendelse til undervisningsminister Bertel Haarder for at få ham til at iværksætte en oplysningskampagne med det formål at få forældrene til at undtage børnene fra ramadanen.

Kilde: presseeddelelse fra DF den 1. september 2008/kkb
PRESSEMEDDELELSE