september 30, 2008

Det politiserende Danida

Dansk Folkepartis udviklingsordfører Tina Petersen og uddannelsesordfører Martin Henriksen er rystede efter oplysninger om, at Danida politiserer i deres foredrag på folkeskoler. De vil nu rette henvendelse til henholdsvis udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og undervisningsminister Bertel Haarder (V) for at bede dem om at kalde Danida til orden.

- Vi er blevet bekendt med, at en Danida-udsendt under et foredrag på Selsmoseskolen i Taastrup har givet udtryk for, at alle Folketingets partier undtagen Dansk Folkeparti står bag u-landsbistanden. Dansk Folkeparti ”vil ikke give noget”, lød bemærkningen. Det er for det første ukorrekt, og for det andet er det en helt uacceptabel politisering fra en person, der er udsendt af Udenrigsministeriet, fastslår Tina Petersen.

- Vi er chokerede over, at en Danida-ansat på den måde drager rundt på landets skoler og giver sin personlige politiske holdning til kende over for både lærere og elever. Det bør simpelthen ikke finde sted – og det er yderligere problematisk, at den ansatte ligefrem videregiver usande oplysninger. Folkeskolelærer Lars Prier fra Selsmoseskolen, der desuden er byrådsmedlem i Høje Taastrup Kommune for Dansk Folkeparti, var selv til stede under foredraget og er meget chokeret over bemærkningerne, siger Martin Henriksen.

Tina Petersen og Martin Henriksen vil nu tage kontakt til henholdsvis udviklingsministeren og undervisningsministeren med henblik på, at ministrene sørger for at indskærpe over for Danida, at man som statslig organisation skal forholde sig neutral i oplysningsarbejdet.

Pressemeddelelse: fredag den 26. september 2008 /NL