september 15, 2008

Faster-chikane

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen vil have undervisningsminister Bertel Haarder til at gribe ind over for muslimske børns chikane af ikke-fastende børn i folkeskolen. Det gælder både muslimske såvel som danske børn, der ikke overholder fasten.

- Enhver form for religiøs mobning er uantagelig, og det er fuldstændig vanvittigt, at børn, der er fornuftige til ikke at følge fasten skal udsættes for mobning af deres kammerater, siger Martin Henriksen.

Kristeligt Dagblad beskriver i dag, hvordan flere danske folkeskoler med en høj andel af muslimske elever har oplevet stigende religiøs chikane, hvor muslimske børn terroriserer de børn, der ikke overholder den muslimske faste.

- Det her er udtryk for en form for aggressiv religiøs mobning, der handler om at få børnene til
at indordne sig under islams regler. Det er utroligt at den fundamentalistisk islam på den her måde nu bringes direkte ind i vore klasselokaler, siger Martin Henriksen, der nu kræver, at Bertel Haarder tager affære.

- Undervisningsministeren må på banen for at signalere, at det her er noget, vi tager meget alvorligt. Vi vil ikke finde os i at folkeskolen forvandles til en missionsmark for radikal islam, siger Martin Henriksen, der vil have, at lærerne skal understøtte de muslimske børn, der vælger at afstå fra at faste.

- Det er det fornuftige valg. Børnene er uoplagte og trætte, når de ikke kan spise noget i løbet af en lang dag i skolen, og det hæmmer deres indlæring, siger Martin Henriksen, der straks vil tage kontakt til undervisningsminister Bertel Haarder.

Pressemeddelelse fra Christiansborg, den 13. september 2008/kkb