september 29, 2008

Frem med fortielserne!!!

Den svenske avis ”Världen i dag” deltog som tidligere i den årliga bog- og biblioteksmesse i Gøteborg i sidste uge. I den forbindelse holdt de nogle seminarer dér. Tanken er ikke at diskuterer om man er for eller imod noget, men at ”fremføre de meninger, som ikke kommer til orde i andre sammenhæng” (altså den brede presses almene fortielser!).


"Problemet er, at den offentlige debat er for ensidig. Vi må drive en slags ”oplysningsarbejde” og fortælle det, som ingen andre vil fortælle", skriver avisen. "Forskere, som tvivler på teorien om global opvarmning og endog kritiserer Kyoto-aftalen, har svært ved at få forskerbidrag. Noget som professor Gösta Wallin kender vel til. Under rubrikken ”Klima som religion” sætter han spørgsmålstegn ved hele debatten om klimaforskning."


Videre har man Friskoleproblemerne på programmet samt Kernefamilien, som de sidste år har været udsat for nedgøring og heftige angreb i Sverige.
Og endelig spørgsmålene om Israel og Mellemøsten. Rapporterne er ensidige. Formanden for den jødiske menighed Sten-Gunnar Hedin vil forsøge at klarlægge, HVORFOR?