september 19, 2008

EU smider pengene ud af vinduet!

Drop EU’s flyttecirkus og spar millioner af euro, lyder et krav fra Mogens Messerschmidt .

Fire millioner euro – eller over 30 millioner kroner. Så mange penge vurderer Europa-Parlamentet nu selv, at der kan være sparet på at fastholde to parlamentssamlinger i Bruxelles på grund af et nedstyrtet loft i parlamentets sæde i Strasbourg.

Det får Morten Messerschmidt, Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, til at kræve, at parlamentet opgiver det dyre flyttecirkus og får permanent sæde i Bruxelles. Han vil bede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om at lægge pres på Frankrig i sagen.

- Med Europa-Parlamentets egen opgørelse om, at der er sparet op til fire millioner euro på at suspendere flytteræset i kun én måned, kan der ikke være et bedre argument for helt at droppe parlamentets sæde i Strasbourg. Det er at holde Europas borgere for nar, når der hver måned postes så mange penge ud på at flytte medlemmer, medarbejdere og sagsmapper 500 kilometer, blot for at tilfredsstille Frankrigs stolthedsfølelse, siger Morten Messerschmidt.

- Desværre er beslutningen alene op til Europas statsledere, og derfor vil jeg nu bede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om at lægge pres på præsident Sarkozy og den franske regeringen til at opgive rejseriet. Det kan simpelthen ikke retfærdiggøres over for borgerne, at vi hver måned spilder så enorme summer på fransk stolthed og symbolik, siger Morten Messerschmidt.

PRESSEMEDDELELSE fra Christiansborg, torsdag den 18. september 2008 /NL