september 26, 2008

Proletarer vil være idoler.

”Jeg kommer for at hente guldbilletten” sagde den rappende fyr til jurin i TV-programmet ”Idol”. ”Allah har sagt det”. Idoljurien svarede: ”Det her er ikke rigtigt dit forum”. ”Forum?” undrede han. Han havde helt klart ikke forstået ordet.
Disse fyre har en holdning, som de har fået hjemmefra af fædre og religiøse lærere, en attitude, at jeg er mere værd end du, fordi jeg er muslim og en mand. Nogen uddannelse eller præstation kræves ikke. Jeg er bedst!

Fem professorer advarer nu for en negativ udvikling i skolevæsenet.
Vi er ved at få en klasseskole, som sorterer eleverne efter forældrenes dannelsesniveau. Sverige er påvej mod en mærkelig samfundsudvikling med et voksende lavtuddannet mandligt proletariat.

Sagt tydeligere: det er ikke skolen, som udvælger disse fyre. De udvælger sig selv, med hjælp hjemmefra. Deres urealistiske indstilling til livet gør det sværere for dem selv. Skuffelsen over at blive tilsidesat kan føre til Al-Qaidas træningslejre, hvor de kan få bekræftelse. Professorerne nævner Finland som eksempel på, at ”læsepædagogik" hjælper de svageste elever. Men årsagen til, at finske elever er bedre til at læse skyldes helt enkelt, at Finland har haft en meget ringe indvandring fra 3. Verden.

Det er ikke så sært, at vi har fået et proletariat i Sverige med den holdning, som disse unge mænd har. De har ingen respekt for deres mødre, fordi de som mænd har ret til at bestemme over dem. Her er et eksempel på denne urimelige mandlige selvhævdelse: en svensk læge skulle gøre et akut kejsersnit på en kvinde i Dubai, men kunne ikke få lov, før en mandlig slægtning godkendte det. I sidste øjeblik fik man fat i en 15-årig dreng, som skrev under på papiret, og kvindens og babyens liv kunne reddes.

Alle er naturligvis ikke fanatikere, som mener, at de er dygtige, som de er, bare fordi de er mænd. Der fines mange tusinde muslimske familier, som ivrer for at deres børn skal læse og lære, og søger bort fra ghettoerne og finder bedre skoler til deres børn.

Kilde: Knute på bloggen ”Every kinda people” den 21. september


Hvordan står det til i Danmark? Er der nogen, der har lignende oplevelser?