oktober 21, 2015

USA i choc


Su-30 i Syrien

Il Giornale: Ruslands militære styrke har chokeret USA

© Sputnik/ Dmitriy Vinogradov
MENINGSMÅLINGER
Få kort URL
631210

Det russiske luftvåbens militære operation i Syrien har vendt op og ned på amerikanernes og europæernes forældede forestillinger om den russiske hær og har fået Washington til at ændre sine planer med hensyn til Mellemøsten, skriver en italiensk journalist.

USA var uforberedt på den militære styrke, som Rusland har udvist i Syrien, skriver den italienske journalist Paolo Guzzanti i Il Giornale.
Det drejer sig ikke blot om helt nye og meget præcise våben, men også om stilen og hurtigheden i den militære operation.
Paolo Guzzanti mener, at det traume, der er påført USA, kan sammenlignes med dengang, da Rusland opsendte Sputnik i 1957. Dengang var det det teknologiske niveau, der kom som en overraskelse for Washington; i dag er der tale om en krigsmaskine, som det er lykkedes Rusland ganske forsigtigt at få gang i, selv i en periode med faldende oliepriser.
Resultatet er at præsident Obama har lagt kursen radikalt om og ikke vil trække tropperne ud af Afghanistan, påpeger journalisten.
Amerikanerne og europæerne har lige indtil for nylig forestillet sig de russiske tropper som en million soldater i slidt uniform og millioner af tons jern, men nu er det militære udstyr, kommandocentralerne, ja selv uniformerne noget, der vil kunne vises på en udstilling. Og denne hær kæmper på tilsvarende vis, påpeger den italienske journalist.


Læs mere: http://dk.sputniknews.com/meningsmaalinger/20151020/399122/giornale-rusland-usa-syrien.html#ixzz3pDigU1hl