oktober 23, 2015

Trollhättan

Da jeg i torsdags hørte de svenske TV nyheder kl. 18 faldt det mig for brystet at speakerkvinden pointerede, at seerne - selvom de netop hørte om den frygtelige tragedie i Trollhättan - endelig måtte se næste nyhedsudsendelse samme aften, for så vilde statsminister Löfvèn være til stede i Trollhättan. Denne bemærkning virkede væmmelig, fordi den midt i en frygtelig individuel menneskelig ulykke med døde og sårede pegede på - politik! Det var som om det var vigtigere end alt andet, at statsministeren vilde komme og  udtalte sin sorg til os allesammen......

Og sådan blev det!

Se Snaphanen.dk 

Og dagen efter hørte vi den helt korrekte pk-forklaring, som enhver, der har fulgt nogenlunde med i massemediernes stereotype udlægninger, ventede på. Manden bag den grusomme dåd, Anton Lundin-Pettersson, var racist, nazist, fuld af hadefulde tanker. Sikkert! Sådanne kan jo desværre opstå, når man anfægtes af politikeres udygtighed og føler en total håbløshed.
Måske tænkte han ikke meget andet, end vore forældres og bedsteforældres og oldeforældres generation tænkte som en hel naturlig ting i en krigssituation. I århundreder, ja årtusinder har mennesker overalt på jorden søgt at forsvare deres familie og deres land både i åben krig og i kamufleret krig.
        
Og dyrene har gjort det samme, forsvaret deres revir.