oktober 19, 2015


 

Merkel i mindretal i befolkningen og i sit eget parti

For forbundskansler Angela Merkel begynder Tysklands offentlige debat om flygtningesituationen nu at blive faretruende. Tyskland har indført grænsekontrol, men to af tre tyskere ønsker det udvidet til et regulært stop for flere flygtninge, viser en frisk meningsmåling.
Og nu breder uroen sig til Merkels eget parti, CDU, hvorpartifæller i Bayern og det tidligere Østtyskland har gjort oprør mod hendes linje. Bayerns ministerpræsident Horset Seehofer truede forleden med at gribe til »nødværge« og lukke Bayerns grænser, og i dag skruerdelstatens justistminister bissen på og siger, at de tyske delstaters fremtid er truet af flygtningetallet.Millionavisen Bild har Merkels krise som tophistorie og opregner en håndfuld prominente CDU-politikere, som nu åbent går imod Merkels "åbne-arme"- politik. Og Der Spiegel har stukket fingeren i jorden hos tyskerne og været med til borgermøde i Sumte, en lille by i Niedersachsen, hvor byens 100 borgere er dybt bekymrede ved udsigten til at skulle huse 1.000 flygtninge.

______________________

Jamen,  - forhistorien viste allerede vejen, og den stemte vi "officielt" for uden helt at kende indeholdet, fordi det ikke var blevet rigtigt bekendgjort:

Det var i 1970'erne.
Danmark stemte sig ind i EU i 1972.
Det fulgtes hurtigt efter af en oliekrise, som ramte de europeiske industrier.
Forhandlinger med de arabiske lande om olieleverancer fulgte. Betingelserne fra arabernes side
var nøgternt set, at Europa skulde kvitte sin egen kultur og overtage den arabiske. Naturligvis ikke sagt med disse ord, men pakket anderledes pænt ind: vi skulde "fremme" arabisk kultur (= fremme
islam (= oprette moskèer, koranskoler, acceptere islamiske traditioner om rent og urent (mad og kvindepåklædning) etc., oprette undervisning i arabisk (herunder selvsagt koranen) ved universiteterne etc.... Europa skulde ydermere tage imod al ledig arbejdskraft fra de arabiske lande på samme gode sociale forhold som de europeiske arbejdere havde.....

Indholdet af aftalen, den såkaldte "Arabiske-europeiske Dialog i Damaskus", blev stort set ikke fremlagt og analyseret - endsige debatteret -  hos europeerne. Nogle få kloge hoveder forsøgte at advare, ikke mindst folketingsmand Johan Nielsen fra Færøerne, som forklarede, at idèen bag aftalen var "at skabe grundlag for en fuldstændig omstyrtelse af det danske samfund og rive dets rødder i dets historiske fortid over"
men - forsent. Ytringsfriheden var allerede da begrænset, og traktaten  blev underskrevet af statsminister Anker Jørgensen i 1978.

Dermed skulde Euopas industrier have sikret sig olie og arbejdskraft. Prisen var høj! Industrierne betalte med det Europa, vi havde dengang.

Skal denne traktat, som så dygtigt blev gennemført af araberne, ikke lægges frem i smukt udstyr i Vandrehallen på Christiansborg til afløsning for den grundlov, som allerede har fået mange skrammer.