oktober 04, 2015

logo.2Til FMI sine medlemar og sympatisørar!
Gratulerer med 28 års dagen for FMI i dag den 4. oktober 2015. I Åsen er flagget opp i dag ved ei bjørk i fine haustfargar. Det reine og vakre norske flagget i norsk natur langt frå dei fargerike maurtuene. Og nett i desse maurtuene passar det godt med orda frå forfattaren Arild Dahl som ser fram til den dagen då det norske flagget vert fira frå Stortinget for så å verte erstatta av eit nytt og større i fargar vi enno ikkje har sett. Og han skriv vidare:
"Jeg blir stiv av skrekk ved tanken på at Norge, slik vi kjenner det, skal være like norsk og hvitt om femti år."

I dei fargerike maurtuene trur eg at han vil verte kvitt skrekken. Der vil han, og andre av hans likesinna, truleg finne lukka? Sitata er henta frå Dahl sin artikkel "Hvor lenge må Norge være norsk?". Artikkelen stod på trykk i Klassekampen (kvar elles?) 15.12. 1987.

Men elles så ønskjer eg alle FMI-arar ein fin dag, og send nokre tankar til alle dei flotte norske kvinner og menn som har gjort ein dugande handslag for fedrelandet gjennom tida i FMI, mange av desse har no gått frå borde, men dei er knytt til FMI og kampen for Norge og skal ikkje gløymast!
aasenMed helsing
Norvald Aasen

Kommentarer   


fmi@fmi.no

15.13 (for 2 timer siden)
til NorvaldKennethKjerstiMorganKenAlfArneHansMagnarRonnyNathalieTrudeStigJanKurtBirgerEirikJarleÅseArneAsbjørnPålTrondEspenJørn
FMI er i dag 28 år. Gratulerer!
http://fmi.no/index.php/1557-fmi-28-aar-041015.html

Mvh
FMI
Bjørnar Røyset
Formann

Ja, lykke til, alle brave nordmænd. Jeg videresender jeres hilsen til Danmark.

Hvis danskere har svært ved at klare det norske landsmål, så læs det højt for dig selv, så går det!

Bedste hilsener til alle her og der.