oktober 22, 2015

Christiansen og Christiansen

Det kom givetvis som lidt af et chock for mange mennesker i Sønderjylland, at deres biskop i Haderslev, Christiansen var så betaget af muhammedanerne, at hun ønskede at fremme deres religion og indflydelse ved at få bygget en moskè med hvad der tilhører.

Men måske var det ikke så overraskende endda med tanke på hendes far, bisp Henrik i Aalborg.

Han interesserede sig vist ikke rigtig for Sovjets politik og propaganda under Den kolde Krig. Det gjorde derimod præsten Hans Nebel, som var på flere besøg både i Sovjet og i DDR. I slutningen af 70'erne startede den helt store politiske fredspropaganda i Danmark. På den måde forsøgte Sovjet at uskadeliggøre en del af verden, mens de selv var rustet til tænderne.


Hans Nebel og hans røde venner lagde sig i selen med "Kristne for Nedrustning": Man krævede nedrustning eller ud af NATO ! WAPA - Warshava-pagten hørte man intet om.
Det var i denne forsamling at Henrik Christiansen ligesom så mange andre brugbar-naive satte sin underskrift på papiret og sluttede pagt med Nebel, Meta Ditzel, Arne Skovhus, "Kristne for Socialisme" og mange andre, der var utilfredse med det borgerlige Danmark og så hen til Sovjets fredsmission.

Far og datter rummer samme håbløse naivitet og ligegyldighed over for at sætte sig ind i tingene og konsekvenderne af deres uigennemtænkte handlinger.
De har dermed pådraget sig medskyld for nedbrydningen af Danmark