marts 28, 2008

Det var ikke mord, bare lidt knivridseri....


Som nævnt her på bloggen den 15. December blev en lektor ved universitetet i Örebro, Fuat Deniz, myrdet den 11. December 2007. Han fik halsen skåret over. Morderen forsvandt i tusmørket, men blev snart efter pågrebet i Gøteborg. Det var en slægtning til den myrdede. Han kommer for retten på tirsdag (1/4).

Lektorens brøde var, at han var assyrier af fødsel og kristen, forskede i assyriers og syrianernes historie og var meget optaget af, hvordan minoriteter havde det i de islamiske lande. Dertil kom, at han havde skrevet flere artikler om disse problemer, bl.a. i Världen idag (den eneste i Sverige som tør, hvor andre tier). Han havde bl.a. krævet, at Tyrkiets massakre på armenierne (herunder også en del assyrier) blev erkendt som folkemord.

Den 42-årige morder har erkendt, at han har angrebet lektoren med kniv, men nægter at han har begået nogen forbrydelse!!! Det er det sædvanlige. Det siger de jo altid (- eller næsten) om de så bliver grebet på fersk gerning. Men måske er det, fordi de har sharialoven i baghovedet, og der vil de – i sådanne tilfælde - sikkert kunne gemme sig under betegnelsen æresdrab.

Slægtningene har krævet en skadeserstatning på 200.000 kr., hvoraf han har erklæret sig villig til at betale en del, - nemlig til de nærmeste slægtninge, hvilket vel betyder til lektorens børn.

200.000 sv. kr. – er det ikke en ringe sum? Men selvfølgelig – Kristus blev vurderet til 30 rigsdaler.

Kilde: Världen idag 26.3.08