marts 25, 2008

Irak under sløret


Skærtorsdag viste man en dokumentarfilm i svensk TV. Den hed ”Irak under sløret” og var optaget af journalisten Folke Rydén. Den tog sigte på kvindernes situation i Irak. Amerikanerne havde lovet dem, at når Sadam Hussein var blevet fjernet fra magten, så ville de få det meget bedre. Amerikanerne arrangerede et internationalt demokratiseringsprojekt i Bagdad gennem det amerikanska National Democratic Institute for International Affairs (NDI). Fra 2004-2005 havde den svenske politiker Maria Leisner, tidligere leder for Folkepartiet, ansvar for projektet.

Nogle entusiastiske irakiske kvinder gik da også i gang med opgaven: oplysning om hvad demokrati indebærer og forsøg på at forbedre forholdene med uddannelse etc.

Men det blev en stor skuffelse. De bremsedes overalt af islamister, til og med af islamistiske kvinder, der ikke synes at forstå, at det gjaldt landets udvikling. De islamiske regler om klædedragt, opførsel og moral blev skærpede (rimeligvis under indflydelse af det muslimske broderskab), og jagten gik ind på de kvinder, der var for ”vestlige”. Man anslår, at omkring 10.000 kvinder blev myrdet i løbet af bare fem år i denne ”religionsrensning”.

Ovre i Amerika sad en amerikanske kvinde på sit kontor. Hun troede ikke på, at projektet var
kuldsejlet. Vi får jo brev fra Irak at det går udmærket...
Måske sagde hun det bare for ikke at indrømme fejlslagningen...
ligesom de politiskkorrekte politikere, embedsmænd, massemedier etc. etc. herhjemme holder fast ved den umulige ”integration”, som de stadig fabler om...