februar 27, 2011

Syng dog på dansk!

Manden bag Dansk folkepartis valgsang, Herfra min verden går, Kim Christiansen, har ikke mange rosende ord til overs for resultatet af det danske Melodi Grand Prix lørdag aften.
- Jeg finder det helt uforståeligt, at Danmark endnu en gang skal repræsenteres af en engelsk sang ved et Europæisk Melodi Grand Prix.. Melodi Grand Prix er blevet til en omgang upersonlig maskinpop, og det er ærgerligt, siger Kim Christiansen.

- Jeg kan huske hvordan det var før i tiden, hvor et Grand Prix var et farverigt miks af vidt forskellige popsange på lige så forskellige sprog. Om vindersangen var på spansk eller norsk, så kunne vi alle sammen gå rundt og synge med på det udenlandske omkvæd dagen efter. Det gjorde på en eller anden måde Europa lidt mindre, siger Kim Christiansen.

- Det er som om det europæiske Melodi Grand Prix har udviklet sig til en falden på maven for dårlig musiksmag, hvor landene kappes om at lave det mindst nationale og kønsløse stykke musik. Østeuropa har i flere år været stemmeslugerne, og et eller andet sted bærer alt for mange af bidragene præg af, at de forsøger at lyde som noget fra en østeuropæisk natklub. Danmark burde gå foran med et godt eksempel. I stedet for at hente kunstnere og komponister ind fra udlandet, burde vi holde fast i at synge dansk producerede sange med danske tekster, siger Kim Christiansen.

- Vindersangen, A New Tomorrow, er faktisk en fin lille ørehænger, men den ville kun have været endnu bedre, hvis teksten havde været på dansk, fastslår Dansk Folkepartis sangskriver.


Kilde: pressemeddelelse fra DF, Christiansborg 26.2.2011.