februar 05, 2011

Rimelige bebrejdelser - men de hører næsten fortiden til

MB Birthe Skaarup (DF), støtter Venstres forslag om at lukke for kommunal støtte til Ungdomshuset på Dortheasvej, efter nattens optøjer på stedet.
- Det er jo helt hul i hovedet, at kommunale kroner skal bruges til at finansiere et hjemsted for autonome ballademagere. DF har lige fra starten været imod støtten til det ungdomshus, og det er vi stadig, fastslår Birthe Skaarup.
Det bekymrer hende meget, at det er børn i 13-14-års alderen, som stod bag balladen på Dortheasvej i nat.
- Er der da ingen forældre som kan tage ansvar for deres børn? Hvad lavede de forældre i går aftes, mens deres poder rendte rundt og satte ild på affaldscontainere og kastede molotovcocktails efter politiet? spørger Birthe Skaarup.
Hun efterlyser også en reaktion fra overborgmester Frank Jensen (S), som har meddelt, at han først vil udtale sig når han har fået en redegørelse fra den fond, som står bag huset.
- Hvad ligner det at krybe i flyverskjul på den måde? Frank Jensen må da have en holdning til balladen i Ungdomshuset, uanset hvad der kommer ud af redegørelsen. Man kunne jo næsten få den fornemmelse, at S forsøger at dække over de unge bøller i Ungdomshuset. Der er vel ingen som kan acceptere, at gadens parlament skal have lov til at regere i København, siger Birthe Skaarup.

Kilde: Pressemeddelelse fra Københavns Rådhus 5.2.2011