februar 16, 2011

Valgsnyderi opdaget i Malmö

Fra dansk side har man gang på gang påtalt, at det svenske valgsystem er helt håbløst, da det står vidt åbent for manipulationer.

Her kommer en historie om, hvordan socialdemokratiske politikere i Malmö har udnyttet ghettoen Rosengård, hvor der er mange indvandrere, som ikke kan sproget og ikke forstår en pind af, hvordan man stemmer.

Man har haft særlig kik på de muslimske analfabetiske kvinder. 


I det her tilfælde er valgfusket så blevet opdaget, men hvor store mørketal er der? Snaphanen skrev fornylig om de nye alderdomshjem (kun for arabere), hvor nogle ikke kan svensk, selvom de har boet her i årevis.

Jeg håber, at I kan læse svensk: Politiker anklagas för valfusk i Rosengård

MALMÖ På valdagen var kön lång till förtidsröstningen på City Gross i mångkulturella Rosengård. Totalt röster här 1 096 personer i stället för i de ordinarie vallokalerna. Jämfört med föregående val är det en tredubbling. Citygrosseffekten, eller Citygrosscirkusen, sägs ha avgjort valet i stadsdelen.
– Det brast i demokratin, säger Mohammad Mohammad (M).
– Folk fick inte välja fritt, hävdar Ahmad, Rosengårdsbo.
Jamal El-Haj (S) från kommunstyrelsen anklagas nu för valfusk.
Johan Hansson, valnämndens sekreterare, spekulerar i att partierna sägs ha varit väldigt aktiva där ute, eller sättare sagt Socialdemokraterna som mobiliserade folk till valurnorna.
Henry Lindelöf, valstatistiker, konstaterar att Socialdemokraterna fick en mycket högre andel än normalt. Historiskt har dessutom det borgerliga blocket varit störst då förtidsrösterna räknats. Dock inte i valet 2010.
Valet blev jämnt, ett par tusen röster (ett mandat) avgjorde i de rödgrönas favör. Just därför var mobiliseringen extra viktig och den så kallade Citygrosseffekten sägs ha varit avgörande.
Enligt Ahmad och Hussein, två Rosengårdsbor, borde dess rätta namn dock vara Citygrosscirkusen och kallar valdagen för en katastrof. De berättar att flera socialdemokratiska valarbetare stod utanför City Gross med förslutna och preparerade valkuvert med partiets valsedlar inuti som lämnades över till folk som aldrig tidigare röstat och i många fall inte ens talar svenska.
Jamal El-Haj sitter i kommunstyrelsen och är stadsdelsordförande i Limhamn-Bunkeflo. Han ska ha sagt till de röstande att det bara var att lägga de färdiga kuverten i lådorna. Dessutom hade de också kryssat i namn på valsedlarna.
Fullmäktigeledamoten Mohammad Mohammad (M) blev också vittne till förfarandet, och stödjer Ahmads och Husseins beskrivning av händelseförloppet. Enligt honom hade socialdemokraterna stora kuvert i vilka tre små kuvert låg med partiets valsedlar för riksdag, region och kommun.
De vände sig bland annat till äldre kvinnor från Mellanöstern och folk som nyligen fått uppehållstillstånd, alltså människor som inte vet hur man röstar.
– Det fanns några socialdemokrater som, så kallat, ”hjälpte dem”. Jag tänkte: vad gör de?
– En socialdemokrat sa till folk ”vi har allt färdigt”. Vadå ”allt färdigt”?
En av dessa var kommunstyrelseledamoten Jamal El-Haj.
Ahmad och Hussein berättar vidare att El-Haj stod vid ingången och delade ut rosor till i synnerhet arabisktalande personer som han försökte övertyga om att en röst på Socialdemokraterna, och på honom, skulle gagna Palestina.
Dessutom hade ovanligt många rykten spridits om att Moderaterna bland annat ville kasta ut alla invandrare och att man hade för avsikt att samarbeta med Sverigedemokraterna.
– Det finns tyvärr en odemokratisk miljö som fungerar bland våra arabiska väljare. Det är lätt att skrämma dem som kommit de senaste fem-sex åren. Mycket lätt.
Kilde: den svenske blog: Politiskt inkorrekt.Det er pinligt at skulle sige det, men der bør være valgovervågning i Sverige sådan som det også er blevet foreslået flere gange! (bl.a. i bogen "Sveriges Tragedi"). 

Sverige synes med dette frimærke at antyde, at det er blevet en slags bananrepublik.