februar 24, 2011

Stop også den humanitære hjælp til Somalia

Dansk Folkepartis fungerende udenrigsordfører, Kenneth Kristensen Berth, reagerer positivt på udviklingsminister Søren Pinds udmelding om at stoppe ulandsbistanden til Somalia, da landet er faldet i kløerne på den ekstreme islamistiske sekt, Al Shabaab. Dansk Folkeparti kan således ikke længere støtte at sende midler til Somalia, herunder nødhjælp, da dette bliver misbrugt i Al Shabaabs kamp for at islamisere Somalia.

- Dansk Folkeparti mener nu, at tiden er kommet til helt at stoppe for hjælpen til Somalia, da enhver form for hjælp reelt vil gå til at brødføde de voldelige militser, der arbejder for islamisering af Somalia ved at gennemføre en brutal undertrykkelse af civilbefolkninger, ikke mindst kvinderne. Det er selvklart, at også nødhjælpen til Somalia nu konfiskeres og inddrages af Al Shabaab, hvorfor det giver langt mere mening at overføre denne nødhjælp til andre nødlidende mennesker i den tredje verden, der får reel gavn af vores støtte, siger Kenneth Kristensen Berth.

- Udviklingsminister Søren Pind har jo helt ret i, at Danmark ikke kan støtte Somalia med ulandsbistand, når vi ved, at pengene går til Al Shaabab, der beviseligt er involveret i terror og massiv undertrykkelse af den somaliske civilbefolkning i organisationens nådesløse kamp for at indføre sharia-styre i Somalia, siger Kenneth Kristensen Berth.

- Det var som bekendt en tilhænger af den somaliske terroror-ganisation Al Shabaab, der forrige år forsøgte at slå Kurt Wester-gaard ihjel i forbindelse med et bestialsk økseangreb på tegnerens privatadresse, slutter Kenneth Kristensen Berth.

Kilde: Pressemeddelelse fra Christiansborg 24.2.2011.