februar 03, 2011

Mere modstanskraft i Norge

Svensk TV1 fortalte i går aftes - 2.2.2011- om den store moské på Hisingen i Gøteborg, som vil stå færdig i maj. Den har kostet 67 millioner kr. - en gave fra Saudi-Arabien. Den har en kuppelhøjde på 15 m. og kan rumme over 1000 muselmænd. Der var demonstration imod den inden den påbegyndtes, og TV viste, hvordan man havde slængt svinehoveder på arealet for at jage alle onde sataner væk.


For en gangs skyld forklarede TV-journalisten lidt om Saudisk islam, den brutaleste, man kender: Wahabismen. Nogle muhammedanere var glade over moskéen, andre ganske skeptiske med hensyn til Saudi-Arabiens modkrav. Imamen Bejzat Becirov fra Malmømoskéen huskede hvordan han fik tilbudt næsten 6 millioner dollars til moskébyggeri med krav om at de skulde stå for hele ledelsen etc., hvilket så efter sigende afvistes.

En mand, som har hjulpet til med at formidle saudiske penge til muslimske tiltag i Norden er Hussein Aldaoudi i Ørebro, som arbejder for Al-Risalahstiftelsen og er chef for friskolen Al-Salam. Han ser ikke noget problem i, at et andet land betaler for et religiøst byggeri i Sverige. Det gjaldt ikke missionering. Nej, det var velgørenhed for at opnå salighed i næste liv! (Hm, altså åbenbart en slags bestikkelse af Allah? Gælder den så for alle Saudiere? Eller er det kun for statens magtfulde mænd? For kvinder gælder det jo givetvis ikke.)
Bachar Ghanoum fra Sveriges muslimske Stiftelse hævder, at de 67 millioner er givet uden noget som helst modkrav.


Norges regering svarede ikke.
TV-programmet fortsatte fra Hisingen til Tromsø i Nordnorge. Og her blev det virkelig interessant.
Det kom frem, at Saudi-Arabien sendte så at sige samme enslydende forespørgsel til alle de lande, hvor de vilde bygge moskéer:
De spørger regeringen i de pågældende lande. om der findes nogen hindring for at bygge moské.

Altså om der er nogen lov, der forhindrer byggeri.
Men i Norge svarede regeringen hverken Nej eller Ja. De svarede overhovedet ikke! Dermed trak den saudiske sheik sit tilbud på 20 millioner kr. tilbage, og indtil videre får Tromsø tilsyneladende fred. Men det forlyder, at den norske regering vil rejse mosképroblemt i EU (NB Norge er ikke medlem) og muligvis i FN.

Hvis denne oplysning fra svensk TV er rigtig, så må det betyde, at Dansk Regering og Svensk Regering har svaret araberne imødekommende, at der ikke var nogen lovmæssig hindring!!!

Kommer der fortsat sådanne forespørgsler til Vestens lande, bør man altså ignorere besvarelse.