februar 15, 2011

Bibliotekernes manglende alsidighed

Her har nylig været nogle indlæg om Biblioteksvæsenets politiseren og manglende alsidighed. Her kommer mere:

Den 13.oktober 1978 holdt skolebibliotekarerne et seminar på Fyn med ca. 60 deltagende skolebibliotekarer eller lærere.

Man snakkede sexundervisningsbøger med stor iver ligesom man gør det i dag Man væltede sig plumpt rundt i emnet under foregivende af, at det var ”tabu”. Så man talte tabu hele tiden. Som oplæg lod man teatergruppen ”Banden” spille Hans Hansens ”sexualpædagogiske spil for småbørn” Bim, bam, busse, min mor har…o.s.v. - - og fars er så lang som en flagstang. Hans Hansen var selv ”teaterarbejder” i ”Banden”. Ved gruppeteaterudstillingen i Frederiksberg Rådhushal 1975, arrangeret af professor i teaterhistorie Kela Kvam, var det nævnte vers flankeret af et ophængt præservativ. Frederiksberg borgmester Stæhr Johansen i fuld ornat indviede udstillingen. Han var nok ikke den rette til at fremføre kritik!


Hans Hansen* blev som andre venstreorienterede børnebogsforfattere båret frem af bibliotekscentralen f.eks. ved hjælp af deres bogliste ”Ungdomshjørnet”, og han var på biblioteksturné rundt i landet 1977-78: ”Unge i dag: mød jeres forfatter Hans Hansen: action, elskov, spænding og morale”…. (Han hører til de mere) ”ærligt realistiske ungdomsforfattere, der i et livsnært sprog udtrykker unges barske og poetiske hverdag i et problemfyldt samfund”(skrev Bibliotekscentralen). Trods denne reklame mødte der kun 4 unge op for at se idolet på Gentofte Bibliotek, men i skolens dansktimr kunde de læse hans novelle ”Bøssekarl” i en udgave fra Dansklærerforeningen.Hans Hansen angreb Astrid Lindgrens bøger og klassikerne, der ifølge ham kun kunne sælges ved opreklamering! De havde borgerlig slagside. Gode børnebogsforfattere måtte sigte på bibliotekerne, f.eks. var hans ”Vil du se min smukke navle” solgt i 7000 exemplarer, hvoraf de 6000 til bibliotekerne.
Mere om Hans Hansen i noten nederst!

Panelet på seminaret var sammensat på den sædvanlige måde, hvor man forhånds sikrer sig resultatet: der var 3 af samme surdejg og så én til – for alsidighedens skyld. Den sidste var en læge, der syntes at have et normalt syn på liv og forplantning.

Overlærer Ingolf Leth snakkede om den historiske udvikling af sexundervisningen, idet der dog manglede ganske væsentlige ting, som han næppe kan have været uvidende om, men ønskede at fortie.   
Lærer Arne Olesen, der virkede ved det socialistiske tidsskrift BIXEN, missionerede ligesom andre for sit politiske budskab.

Sexprofeterne Inge og Sten Hegler og Per Holm Knudsen var naturligvis også til stede. Sidstnævnte forklarede, at idéen med hans venstreextremistiske sex-snuskede bog, Conni og Bolighajen, var helt enkelt, at han som marxist vilde udbrede sit evangelium. Bogen vakte mange stærke reaktioner, både  fra børnebibliotekarer, journalister, almindelige forældre og fra unge med kritiske ord som: lavalderliderlighed, vulgær-marxistisk, porno-politisk…Det var denne ”ophøjede” børnebogsforfatter, som senere arrangerede den snuskede danske skolesex-undervisnings PC-skive i 2004. Den blev stoppet af Lars Løkke Rasmussen

På bibliotekarseminaret uddelte han sine hjemmelavede spørgeskemaer om de mest intime sex-forhold. Gud ved, hvad han skulde bruge deltagernes svar til?

Det her var bare et lille eksempel på, hvordan Bibliotekscentralen og mange biblioteker var/er
med til at nedbryde vort samfund og vor kultur. Man må ikke generalisere, hedder det i dag, så vi må hellere tilføje, at enkelte biblioteker havde mod til at imødegå den herskende linje. Sådan blev  et planlagt besøg af nævnte Per Holm Knudsen på Tranebjerg Bibliotek på Samsø aflyst, fordi biblioteket fandt. at bogen ”Conni og Bolighajen”  var ”uegnet for børn”!


*) Hans Hansen blev formand for Forfatterforeningen 1984, og som sådan samarbejdede han med Østtyskland. Hans Hansen og Stasi-stikkeren Waldtraut Lewin underskrev en samarbejdsaftale mellem Forfatterforeningen og Schriftstellerverband der DDR 25.8.1988 og præsenterede den på Forfatterforeningens generalforsamling 5.11.1988 som fuldbyrdet kendsgerning. Kritik af fremgangsmåden afvistes af den nye formand: psykolog Jesper Jensen!!!


Kilder: Tidsskriftet AKTION, Bogustillingen L.I.B.E.R og Familievärnets Telefonavis - alle 1978