november 05, 2007

Arabiske reformer af danske fængsler

EU – og dermed Danmark – har længe arbejdet intenst på at udligne alle skel mellem islams
kultur og vor kultur. Officielt hedder det, at ”Danmark på Arabisk initiativ forsøger at støtte reformer i den arabiske verden”.
Da muhammedanere aldrig giver køb på deres tro og opfattelse, så bliver det danskerne som indretter sig efter marokkanerne.

Nu har to marokkanske fængselschefer - som en del af det tredje trin i det dansk-marokkanske samarbejde - været i Danmark og kikket på vore fængsler og skrevet en foreløblig rapport med tyve råd til, hvordan danskerne kan forbedre deres fængsler. Generelt er fænglserne vel gode i Danmark, mener araberne, men islamiske fanger har klaget over diskrimination. De hævder – som de altid gør – at de bliver dårligere behandlet.

Omvendt klager det danske fængselspersonale over, at muhammedanerne ikke overholder reglerne og bander og råber efter dem, men stort set går det nogenlunde.

De to fremmede fængselschefer foreslår, at reglerne forklares til fangerne i brochurer, at de får bedre mulighed for at praktisere deres religion, at fængslespersonalet uddannes i at håndtere indsatte med muslimsk baggrund samt at der bliver bedre kontakt til familien og adgang til arabiske tv-kanaler.

(Kilde: JP 14.9.07)