april 05, 2011

Rigtig god idé!

DF: Gamle Scene skal ikke lukke
Kulturordfører og MF for Dansk Folkeparti, Karin Nødgaard, kan på ingen måde acceptere udmeldinger fra Det Kongelige Teaters bestyrelse om at lukke Gamle Scene, såfremt teateret ikke får flere penge i statsstøtte.
- Det vil være en kulturel katastrofe at lukke denne historiske bygning. Der findes store og flotte operahuse og teaterbygninger i de fleste storbyer i verden, men Gamle Scene på Kongens Nytorv er noget enestående, siger Karin Nødgaard.
Karin Nødgaard mener, Det Kongelige Teater skal tænke i andre baner for at rette op på økonomien. En mulighed er at udvide sæsonen og tiltrække nye publikumsgrupper.
Det er netop fremkommet, at Københavns Havn i år venter rekord i antallet af krydstogtskibe, og det mener Karin Nødgaard, teatret kunne udnytte.
- Turisterne vil elske Gamle Scene, så det vil være en oplagt mulighed, at lave turistvenlige forestillinger i løbet af sommerperioden. Små balletter eller operaer, så udenlandske turister kan få en særlig oplevelse. Vi har nogle fremragende balletdansere og operasangere. Hvorfor skal turisterne ikke have muligheden for at opleve dem?, siger Karin Nødgaard.
- Det Kongelige Teater kunne arrangere særlige krydstogtforestillinger, så det passede med skibenes sejlplaner. Der ventes 900.000 krydstogtgæster i København denne sæson. Tænk, hvilken indtægtskilde de kunne blive, siger Karin Nødgaard.

- At lukke Gamle Scene vil være uigennemtænkt. Vi skylder kommende generationer, at den består.


Kilde: Pressemeddelelse fra DF 5.4.2011

Spydpigens kommentar:

Det lyder som en rigtig god idé. Gamle teatre er helt anderledes fascinerende end de moderne. Krydstogternes turister hörer ikke til de fattigste og vil givetvis nyde en aften i Det Kongelige. Måske med et stykke eller en ballet af H.C.Andersen med dragter tegnet af dronningen... Her, hvor H.C.Andersen selv nåede at blive fejret et halvt år för sin död..

Gertrud, tidligere formand for turistförerforeningen, Guide-Ring